Wpis z mikrobloga

Fundusze alimentacyjny nie powinien istnieć. Wystarczył, że jest 800 plus i inne zasiłki. Państwo Polskie nie powinno być pośrednikiem alimentów.

@Variv: Socjal powinien być tylko dla osób niepełnosprawnych i chorych, które nie są w stanie same zapracować na siebie.
  • Odpowiedz
@Nick_Login: z jednej strony faktycznie wiele z tych samotnych mam, gdyby miały trochę więcej rozumu i krytycznego spojrzenia zanim zdecydowały się na intymne relacje, to by mogły przewidzieć, że związały się z takim typem, który nie weźmie odpowiedzialności i nie jest zainteresowany stabilizacją, ale z drugiej... Potępianie ich to takie znalezienie sobie kozła ofiarnego, bo po pierwsze, ci wszyscy alwaro są z reguły manipulatorami udającymi, że myślą o danej relacji
  • Odpowiedz
@Sponsorowany_z_500plus: z pewnością jest sporo wieloletnich małżeństw mieszanych, które się z Tobą by nie zgodziły. Jasne, że różnice kulturowe to dodatkowe utrudnienie i być może statystycznie takie pary częściej się rozchodzą (zapewne też rzadziej się tworzą), ale pary z różnych kultur istnieją. Mam na przykład wujka Amerykanina, bo moja ciocia wzięła z nim ślub, mają syna pełnoletniego i żyją sobie szczęśliwie w Polsce, muszę więc się nie zgodzić z Twoim
  • Odpowiedz
@Mysteri0nke: Zależy też kto to będzie i jak będzie wyglądała ich relacja, bo z tym też przecież bardzo różnie bywa.
Także nie stawia to samotnej matki w dobrym położeniu.

Jakoś znajome mi samotne matki nie mają facetów od bardzo dawna. Jak się z kimś spotykają, to na bardzo krótko.
  • Odpowiedz
@Krolowa_Nauk: aha i dziwnym trafem prawie zawsze to ciocia żeni się z Amerykaninem, a prawie nigdy wujek z Amerykanką. Zawsze kobieta z biedniejszego kraju żeni się z facetem z bogatszego kraju kiedy już tam wyjedzie. Cóż za pszypadeg.
  • Odpowiedz