Wpis z mikrobloga

#zalesie #inpost #allegro

J---ć allegro one, nigdy nie bierzcie p----------o kuriera z dostarczeniem paczki w sobote (Allegro One). Trzej różni sprzedawcy, trzy deklaracje (automatyczne od allegro, nie winie sprzedających) że paczka będzie u mnie w sobotę. I nie mówcie że to przez święta, albo deklarują sobotę albo niech s---------ą. To już nie pierwszy raz, i to nie tylko w święta jak paczka nie przyjeżdża w sobotę. Zamiast przycebulić wygodną dostawę do drzwi mogłem dać zarobić panu inpostowi, przynajmniej dawno bym odebrał z paczkomatu. Nigdy więcej burwa.
Allegro kłamie że allegro one dostarcza w soboty! niech giną
impossibru - #zalesie #inpost #allegro

J---ć allegro one, nigdy nie bierzcie p------...

źródło: allegro one to gówno

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@impossibru: Dodatkowo gnoje cały czas wykorzystują pozycję swojego portalu i opcją domyślną przy jakimkolwiek zakupie kurierem jest allegro one jeżeli tylko sprzedawca go wspiera. Dla mnie to jest nie do pomyślenia i powinienem mieć predefiniowaną możliwość wyboru których kurierów chcę domyślnie, a nie tej p---------j mistyfikacji od allegro
  • Odpowiedz
u mnie allegro one jest ze 1-2 dni wolniejsze od impostu, a chyba wozi to dps wiec pewnie wożą dopiero jak mają iles tam przesyłek

wiec allegro one biorę tylko jak dają monety ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@impossibru: spoko, teraz od połowy kwietnia jeszcze to będzie wozić DPD i ani kupujący, ani sprzedający nie wie czym odbędzie się spedycja, a musisz mieć to włączone by być Smart. Będzie dobra jazda, bo mój kurier DPD powiedział że do południa to on może coś zabrać, a resztę ma w dupie.
  • Odpowiedz
@impossibru:
Po prostu w Allegro One:
- Dostawa w tym samym dniu — dostawa w ciągi 2 dni roboczych
- Dostawa na drugi dzień — dostawa w ciągi 3 dni roboczych.
Soboty, niedziele i święta nie wliczają się do terminu doręczenia. Godzina graniczna nadania to 12:00 (oficjalnie, bo kurierzy jeżdżą jak chcą).
  • Odpowiedz
@impossibru:
Te statusy, to są wrzucane losowo. A taki status u nich to nic dziwnego (kurier mógł pobrać paczką, zwrócić, a na drugi dzień znowu ją zeskanowali).

A ogólnie to liczy się od nadania do doręczenia. Tego typu statusy nie liczą się do terminu. Oficjalnie to terminy gwarantowane, za opóźnienie przysługuje odszkodowanie (ale jeszcze nikomu chyba nie wypłacili).
  • Odpowiedz