Wpis z mikrobloga

Tez tak czasem macie ,że zaświta wam w głowie innowacyjny projekt aplikacji webowej...następnie ryjecie internet w celu ustalenia czy już gdzieś ktoś tego nie zrobił...okazuje się ,że nie...rozpoczynacie prace nad projektem i po 2 mc przypadkiem trafiacie na taki projekt? :P

#webdev #programowanie #pytanie
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fotexxx: kolejny super tajny projekt! :) Nie lepiej najpierw zebrać dobry feedback, czy ludzie naprawdę go potrzebują? Uwierz mi, że możesz w ten sposób duuuużo czasu zaoszczędzić, wiem co mówię ;)

I wybij sobie z głowy, że ktoś Ci pomysł ukradnie! Każdy jest zajęty i ma własny projekt do zrobienia, albo masę innych rzeczy na głowie.
  • Odpowiedz
I wybij sobie z głowy, że ktoś Ci pomysł ukradnie! Każdy jest zajęty i ma własny projekt do zrobienia, albo masę innych rzeczy na głowie.

@noisy: Albo świrujesz pawiana ,albo nie wiesz co mówisz :) Narobiłem się już trochę projektów i widziałem to i owo :) Pomijam już aspekt konkurencyjności ,ale praca w ukryciu pozwala mi zachować komfort tego ,że nikt nie będzie mnie nagabywał i popędzał :)

Tak czy
  • Odpowiedz
@fotexxx: nie ma czegoś takiego jak "pozytywny feedback". Zbierając feedback należy iść do ludzi i mówić im, by nie bali się mówić szczerze. Wbrew pozorom, ludzie (a znajomi w szczególności) starają się być mili... i czasami starają się być mili i nie mówić o swoich obawach zakładając "może on się zna lepiej" (wśród developerów na pewno jest to częstsze, ale mimo wszystko). Na początkowym etapie, dobrze by Twój projekt spotkał
  • Odpowiedz