Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jakieś protipy jak znaleźć dobrego terapeutę nie naciągacza na #depresja ?
Jako facet na pewno lepiej mi iść do gościa bo babka może gardzić słabym mężczyzną.
Podobno też nurt psychodynamiczny dobry, ale nie wiem.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Podobno też nurt psychodynamiczny dobry, ale nie wiem.

@mirko_anonim: poczytaj o nurtach, bo różne som i wybierz jaki dla ciebie by najbardziej odpowiadał.
Nie ma reguły czy chłop czy baba, byłem u jednych i u drugich i koniec końców trafiłem na specjalistke babke.
Napisz w jakim mieście szukasz, może mireczki coś pomogą.
Z protipów to uważaj na psychoterapeutów, bo takim zostac najłatwiej. Zrobi sobie magistra z czegokolwiek, kursik, zda certyfikat
  • Odpowiedz
Jako facet na pewno lepiej mi iść do gościa bo babka może gardzić słabym mężczyzną.

@njdnsjdnjs: on op moze tak myslec, to juz powoduje, ze terapia moze byc trudniejsza, serio.

Ja polecam faceta mimo wszystko. Jak ktos ma meskie ego to ciezko babie, zwlaszcza ladnej opowiadac o swoich porazkach.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zalezy jakie masz problemy ale z mojego doswiadczenia wieloletniego u roznych terapeutow to najlepsza wydaje sie terapia poznawczo-behawioralna, bo ma udokumentowana skutecznosc. czyli na kazdy problem jest skrypt i plan działania konkretny, ktory realizujesz przy pomocy terapeuty.
u innych jak bylem to mnie w-------i zawsze :D a jeden ciagnal kase przez poltora roku i chvja pomogl
  • Odpowiedz