Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pomyślałem, że może wywiązać się z tego przydatna nitka. Otóż do rzeczy. Co w waszym życiu sprawia że nie dajecie się pochłonąć tworom dzisiejszego świata w postaci mediów społecznościowych, związanym z tym wszelkiego rodzaju uzależnieniom? Chętnie usłyszę w jaki sposób przeciwstawiacie się wszelkim pokusom na jakie wystawia nas dzisiejszy świat zachowując równowagę w życiu? #pytanie #pytaniedoeksperta #zdrowie #psychologia

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Musisz znaleźć sobie hobby i w wolnym czasie zajmować się samokształceniem z przydatnych rzeczy. Ale wiadomo, jest to trudniejsze niż lekka w odbiorze rozrywka ( )
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ogólnie jak już się za coś wezmę - projekt, książka, czytanie czy nawet Duolingo, to idzie

Ale często mi się nie chce, to się gapię w telefon

Najlepiej to wyjść i go zostawić
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: polecam utrudnić sobie dostęp do tego, co nas najbardziej wciąga wbrew woli. Dla mnie był to YouTube.
paradoksalnie: kupiłam sobie spory tablet, po czym wywaliłam wszystkie wciągające apki z mojego telefonu, włącznie z YouTube i mam je tylko na tablecie. Jak chcę potracić czas na pierdoły to muszę to zrobić bardziej świadomie na innym urządzeniu, telefon został tylko do sprawdzenia czegoś doraźnie w Internecie i do komunikacji. Dużo mniej
  • Odpowiedz