Wpis z mikrobloga

Czy kobieta ma do zaoferowania coś więcej niż tylko wygląd?

Wpis będzie bardziej skrótem myślowym, bo nie chce mi się rozpisywać, ale mam nadzieje, że każdy zrozumie o co mi chodzi.

Zaznaczę też, że daleko mi do bycia kimś skrajnie wkręconym w jakąkolwiek pigułkę(niebieską/czerwoną/czarną) nawet średnio wiem która jest dokładnie od czego xd.

Gdzie nie spojrzysz wszystkie kobiety które odnoszą jakiś rodzaj sukcesu w "mainstreamie" są obiektywnie dla większości ludzi "atrakcyjne dla oka". Piosenkarki, Aktorki, Influencerki. O kobietach w sporcie głównie też słyszę tylko jeśli jest atrakcyjna. W zeszłym roku o tej co rzucała dzidą(Polka), w tym roku jakaś taka w tatuażach lekkoatletka(Polka) i taka piłkarka z Aston Villi(Już nie Polka).

Tak przekładając to na życie to nie widzę logicznego sensu, żeby chłop miał spędzać dobrowolnie czas z jakąś kobietą jeśli nie jest dla niego atrakcyjna lub nie ma w tym interesu.(Tak jak np. z kolegami się spotykasz by po prostu miło spędzić czas).

Nie będę poruszał relacji damsko damskich bo nie jestem ich uczestnikiem, ale często wydają się one też fałszywe i nieszczere i istnieją dopóki jedna dziewczyna nie znajdzie chłopaka. (ALE ZAZNACZAM, ŻE TO TYLKO MOJA SUBIEKTYWNA OBSERWACJA).

Mam wrażenie, że jest to strasznie przykre z perspektywy kobiet. Które dostają masę zainteresowania ze świata a im są starsze tym coraz bardziej każdy ma je w dupie i nikogo nie obchodzą.

Gdybym miał to skrócić jeszcze bardziej to bym powiedział, że wygląd kobiety jest niesamowitym game changerem nawet w dziedzinach gdzie teoretycznie nie powinien mieć żadnego znaczenia.

#przegryw #rozowepaski #niebieskiepaski #blackpill #niewiemjaktootagowac #gownowpis
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Konto_Do_anonimowego_Przegrywania: Czy ja wiem? Np. taka Iga Świątek, nie jest za specjalnie ładna, a mówi o niej cały kraj. Na pweno nie zgodzę się, że im są starsze tym każdy ma je w dupie, na pewno nie w tym kraju cucków, może po 50 już tak, ale chłopów też każdy ma w dupie w tym wieku. Myślę, że masz rację, ale tylko połowicznie.
  • Odpowiedz
@Konto_Do_anonimowego_Przegrywania kobiety mają swój "prime time" głównie w wieku rozrodczym, a wystarczy że zajdą w ciążę i to skutecznie spowolni lub nawet zatrzyma ich dalszy rozwój (czy to w sporcie czy biznesie). Dlatego też spada dzietność, bo kobiety wiedzą z jakim ryzykiem wiąże się ciąża, jeżeli ojciec nie jest topowym dostarczycielem zasobów.
  • Odpowiedz
@Konto_Do_anonimowego_Przegrywania: kobiety maja do zaoferowania niby 2 aktywa: s--s i zalozenie rodziny (urodzenie dzieci) ale tak naprawdę to zero

Co do seksu, to tajemnica poliszynela jest fakt, ze po slubie (a zwlaszcza po urodzeniu dziecka) żona odcina mężowi s--s

Co do zalozenia rodziny to polecam przeanalizowac statystyki rozwodow, kto czesciej wnosi o rozwod (kobiety) i z kim po rozwodzie zostaja dzieci oraz fakt, iz alimenty sa przyznawane na podstawie mozliwosci
  • Odpowiedz
@Kremufka2137:
No tak, ale jestem w stanie wymienić x mężczyzn nie grzeszących wyglądem którzy są doceniani w przestrzeni publicznej w różnych dziedzinach, natomiast w przypadku kobiet taka lista jest ciężka do stworzenia.
O ile w sporcie kobiety nie mają szans z mężczyznami to jednak jest masa dziedzin: aktorstwo, muzyka, nauka etc. w której szanse rywalizacji są równe.
  • Odpowiedz