Aktywne Wpisy
kuba181797 +21
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
pastibox +145
Przez ostatnie 12 miesięcy ubyło -156k Polaków
https://x.com/RafalMundry/status/1849135851340472606
Daleko to my tak nie zajedziemy.
#nieruchomosci #demografia
https://x.com/RafalMundry/status/1849135851340472606
Daleko to my tak nie zajedziemy.
#nieruchomosci #demografia
Cześć wszystkim!
Chciałbym się wyprowadzić do Wrocławia, ale nurtuje mnie jedna ważna kwestia - zarobki.
Na dzień dzisiejszy, pracuje na produkcji części z blachy w branży Automotive w Kielcach. Moje zarobki za 168h pracy 3 zmianowej wynoszą od 4900-5300 netto. Staż w aktualnej firmie to 5 miesięcy - praca przez agencję.
Chciałbym wyprowadzić się do Wrocławia, niestety jestem sam (nie jestem w związku). Ceny wynajmu kawalerki są dość duże. Ale zastanawiam się jak z zarobkami w owym mieście? Obliczyłem, że musiałbym zarabiać około 5000netto, żeby utrzymać się przy życiu (sam wynajem + czynsz), po grubszej analizie ofert wynosi 1600-1800zl (wynajem), czynsz 400-700zł + rachunki.
Nie mam zbytnio obfitego CV - praca na produkcji, operator maszyn. Skończone Technikum Mechatroniczne, brak studiów.
Czy jest to dobry pomysł z tą wyprowadzką? Czy zarobki we Wrocławiu są dość marne i będzie ciężko przetrwać?
Mocno spadnie ci poziom życia, bo obstawiam, że tak łatwo nie znajdziesz tutaj lepszej pracy a koszty życia mocno urosną.