@qnebra: ostatni raz próbowałem Unity w 13.04, ale się wypowiem. Zmiany jak dla mnie wyglądają na pozytywne (np. globalne menu mnie zawsze irytowało), ale mnie ciekawi najbardziej jak stoją z optymalizacją tego środowiska. Ostatnią akceptowalną dla mnie wersją było 2D z 12.04, które chodziło bardzo fajnie, ale każde kolejne pod względem stabilności i szybkości działania było bardzo do tyłu w porównaniu z innymi DE. Może nie używam jakiegoś supermocnego laptopa
@syrena_elektro: dajmy na to otwarłeś sobie mnóstwo okien z różnymi programami, projektami jak to przeciętny wykopowy programista. I gdzieś masz otwarty "wykop", ale nie możesz go znaleźć w gąszczu po naciśnięciu "Win + W". Tu do akcji wkracza to filtrowanie, bo po prostu wpisujesz nazwę poszukiwanego otwartego okna, a system odfiltruje zbędne rzeczy.
Co do zrzutu ekranu, to przypatrz się jeszcze raz:
@qnebra: to dopiero w 14.4 będzie dostępne? Zastanawiam się tylko czy będzie działało w przypadku gdy masz np. otwartych 20 okienek terminala i chcesz odnaleźć to konkretne.
@syrena_elektro: tu możemy mieć problem. Każde to okno musiałoby mieć inną nazwę, bo dla dwudziestu terminali o tej samej nazwie to raczej mało skuteczne. Będziesz mieć po prostu dwadzieścia okien terminala ułożone w ładnej siatce do samodzielnego przejrzenia.
@qnebra: ja wiem jak to teraz wygląda i właśnie to przeglądanie jest zajebistym problemem. Przy zmniejszeniu okien nie widać już dokładnie tekstu w terminalu więc konkretne okno trzeba szukać losowo wybierając okna :/
Obiektywne to czy nie? Dobre czy złe?
Przydatne zwłaszcza podczas pracy z wielką liczbą okienek, gdy przeklikanie się przez ich gąszcz jest skrajnie niewygodne i niepraktyczne."
przyglądam się temu zrzutowi i za cholere nie wiem o co ci chodziło.
Co do zrzutu ekranu, to przypatrz się jeszcze raz:
http://gallery.dpcdn.pl/imgc/UGC/52710/g_-_550x366_-_-_52710x20140323152138_0.png
Gdzie widzisz "edycja"?