Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wink aborcja prawna powinna być możliwa w przypadku nienarodzonego dziecka. Wtedy kobieta może zdecydować czy chce urodzić i wychowywać sama czy usunąć.
  • Odpowiedz
@Serrrek: Znaczy że większość ludzi w umiarkowanie konserwatywnych społeczeństwach rządzonych przez partie chadeckie ma takie zdanie, co przekłada się na decyzje polityków i taki a nie inny kompromis aborcyjny.
  • Odpowiedz
  • 6
@CosyGrave

@smutny_kojot: Na wojnie giną ludzie, podczas aborcji nie. Mam nadzieję, że pomogłem.

G---o pomogłeś. Pod pojęciem aborcji mieści się również terminacja ciąży w 8 i 9 miesiącu. W tym okresie rodzi się człowiek i nie ma znaczenia czy ten człowiek jest jeszcze w "ludzkim inkubatorze" jak prześmiewczo o organizmie kobiety mówi lewica czy już poza jej ciałem, to jest ten sam człowiek. Więc tak, podczas aborcji generalnie rzecz
  • Odpowiedz
@bacaa90: kiedy logiki uczono w szkole to aborcja była legalna. Przestała być i po latach wykształcone tak pokolenie mężczyzn aborcji zakazało.
  • Odpowiedz
Nikt nie skrobie się do 2 tygodni po zapłodnieniu, a wtedy właśnie zapłodniona komórka staje się organizmem

@smutny_kojot: Co xD organizmem według biologicznej definicji to nie jest nawet płód w dosyć zaawansowanym stadium.
Nie próbowałbym sięgać do nauki w czysto ideologicznej dyskusji, bo ta w ogóle nie zajmuje się żadnymi abstrakcyjnymi, umownymi "granicami". To że koniecznie jakiejś potrzebujesz nie uprawnia do przeinaczania pod tezę ludzkiej wiedzy.
  • Odpowiedz