Wpis z mikrobloga

#informatyka #webdev #bazydanych

Cześć, mam hosting na zenboxie i na nim zbudowaną stronę w wordpressie. Na zenboxie hostuję też swoją bazę danych i chciałbym zrobić kilka podstron do zarzadzania tą właśnie bazą danych + system statystyk.

Czy jest opcja dodać podstrony na frameworku django aby nie stracić stron z na wordpressie?
Czy są jakieś lepsze technologie niż django do takiego systemu?
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pieciakk: trochu się pogubiłem. Co ma wspólnego Wordpress z Django?
Co do reszty to ogólnie najlepsze jest to co znasz. Jak ktoś ci napisze że Cobol to Cobola zaczniesz się uczyć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@asdfghjkl: jeśli byłby najlepszy to czemu nie ;)

Wordpress pozwoliłby mi na zachowanie strony, którą aktualnie mam, zrobioną w pluginie nicepage, z kolei django pozwoliłoby mi na wykorzystanie pythonowych paczek do tworzenia wykresow, statystyk i całą wizualizacje danych z mysqla.
  • Odpowiedz
@pieciakk: no tak. Z bazą danych możesz się łączyć z wielu aplikacji. Jak znasz python, Django to idź w to. Zawsze to będzie szybsze i lepsze niźli uczenie się czegoś od zera. Nie sądzę żebyś operował w skali gdzie niuanse technologiczne i to że coś się zrobi 5ms szybciej miało znaczenie a czas poświęcony na naukę nowego przyniósł benefit w zadaniu które chcesz wykonać
  • Odpowiedz