Wpis z mikrobloga

Polećcie mi jakieś gry przygodowe w stylu Syberii/Black Mirror/Cat Lady/Heavy Rain itp. Ciężko mi znaleźć coś obiecującego na steamie, coś z rozbudowaną fabułą.

#steam #gry
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mohawk TWD i Detroit mam ograne, ale road96 się zainteresuje - przyznam że przewijał mi się ten tytuł ale dziwna „plastelinowa” grafika trochę mnie zniechęca.
  • Odpowiedz
  • 0
@mohawk najlepiej gdyby było jedno i drugie, nie musi być to super-hiper-realistyczna grafika ale nie przepadam za grafiką w pełni rysunkową, lubię jak postacie wyglądają w miarę realistycznie - np. tak jak w Black Mirror, Syberii lub Sinking Island.
  • Odpowiedz
@Alzena: ale mówisz o Black Mirror starym, czy tym nowym?
Stary BLACK Mirror I z 2003 jest świetny. Oprócz tego sprawdź Gemini Rue - najlepszy point and click w jaki grałem.

A jeśli lubisz TWD i Telltale games, to The Wolf Among Us wymiata - lepsze nawet od TWD.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kekoludek w Gemini Rue chyba kiedyś grałam ale ledwo pamiętam, może sobie odświeżę.
The Wolf Among Us ograny.
Grałam w The Black Mirror z 2003, to była jedna z moich ulubionych gier typu point and click 🫠
  • Odpowiedz
  • 0
@Kekoludek w Whispered World właśnie nigdy nie grałam choć znam ten tytuł, właśnie ze względu na niezbyt zachęcającą mnie kreskówkową grafikę 🙃
Sherlocki nawet lubię, grałam w kilka.
Bardzo podobały mi się też gry z serii Agathy Christie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Korinis grałam całkiem niedawno, ale niezbyt podobała mi się mechanika gry, totalnie nieruchome postacie i tylko zmieniające się plansze
  • Odpowiedz