Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jak wyglądają w was zakupy, kiedy w związku jest różnica w zarobkach i jedna osoba jest bardziej oszczędna, a druga nie patrzy na ceny?

Ja dopiero zaczynam swoją karierę w branży i na razie zarobki mam niskie, ale z czasem mogę zarabiać więcej od mojego chłopa. Póki co jest jak jest.
On jest starszy ode mnie o 8 lat i już ma spokojną posadkę, choć zarabia trochę ponad średnią.
W sklepie czasem czuję stres, bo ja po prostu zwracam uwagę na to, czy promocja mi weszła - nie żeby od razu coś zwracać, ale miło jak na produkt, którego używam stale wejdzie mi 50-70% zniżki przy zakupie kilku sztuk. On często wtedy wzdycha i uważa mnie za jakąś dziwną.

Często w sklepie zwracam uwagę na ceny, bo skoro mam dwa takie same jak dla mnie produkty lub nie zależy mi na różnych w smaku to wybiorę ten na promocji. Nie żeby na to tracić energię czy analizować... Nie żałuję sobie jak na coś mam ochotę, ale szczerze mówiąc ceny mają dla mnie znaczenie.

Ogólnie zwykle płacimy oddzielnie, a jak on mi kupuje to mu odsyłam kase i mi to pasuje. Czasem chce sobie oddać i wtedy to ja płacę za jego rzeczy. Wszystko spoko, ale często jego 3 produkty kosztują więcej niż moich 20 xD

Nie żałuję sobie. Jak coś chce to kupię, ale jak mogę kupić coś taniej, a używam to stale to czemu to jest takie złe?

#pieniadze #zakupy #zwiazki #pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to nic złego, to twoje pieniądze więc oszczędzasz. Jak facetowi przeszkadza na tyle,że aż musi przewracać oczami to niech płaci za ciebie, wtedy nie będziesz musiała patrzeć na promocje. To tak samo jakby on kupił coś drugiego a ty byś przewracała oczami,że za drogie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Moim zdaniem to odpowiedzialne i racjonalne podejście do kwestii pieniędzy. Nawet mając całkiem niezłe zarobki warto zwracać na to uwagę, zwyczajnie za niektóre produkty nie warto tyle płacić. Poza tym dzięki temu można żyć na jeszcze lepszym poziomie. Zaoszczędzone pieniądze można wydawać na fajne wyjazdy czy to w Polsce, czy zagranicą, można inwestować w dom czy mieszkanie. Cebulactwo to jest wtedy kiedy kupuje się tanie badziewie, oczywiście co innego,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Dla mężczyzny Twój status finansowy jest tylko takim problemem, jaki z niego zrobisz. To całkowicie nieistotna zmienna. Jedyne co, to gdybyś zarabiala wiecej od niego, i zdawała się wierzyc że to czyni go dla Ciebie nieatrakcyjnym, wówczas prawdopodobnie bedzie sie z tym czul niekomfortowo. Nawet wówczas jest to kwestia tego, jak Ty sama do tego podejdziesz.

Takze luz, i też śmiało rozwijaj swoją karierę :). Nie jesteś oceniana za
  • Odpowiedz