Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Widzę że temat głośny, a sam jestem posiadaczem działeczki ROD to się wypowiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Działeczkę kupiłem, bo była blisko mojego mieszkania, a chciałem mieć troszkę przestrzeni, by właśnie zrobić grilla, zaprosić znajomych by poczilować, piwka się napić.
Prawda jednak taka, że całą tą działeczkę obrzydziły mi właśnie stare dziady. Co przyjeżdżałem to przychodził jakiś i mówił "tu mógłbyś podciąć, tu poprawić to, tutaj to". Ostatecznie zacząłem zaglądać tam coraz rzadziej, to dostawałem SMSy od zarządu że mam np. coś podciąć, bo że niby szpeci. Zawsze były pełne kosze, że nie było gdzie tych gałązek wyrzucać, bo właśnie stary zarząd nie chciał płacić więcej za dodatkowe kontenery. Do tego, nigdy się tak na prawdę nie zrelaksowałem na tej działce, bo po prostu z powodu położenia w centrum, ciągle słychać w oddali auta i czuć spaliny.
Dodatkowo, cały czas masz z tyłu głowy, że cokolwiek zrobisz, to nie jest tak na prawdę twoje, tylko w formie "użyczenia", więc tak na prawdę jest brak chęci do większego angażowania się.
Szczerze, żałuję zakupu i dzisiaj kupiłbym normalną działkę za miastem (taką z KW, a nie ROD). Jeśli chodzi o moje zdanie, to można śmiało zaorać. A piszę anonimowo, bo by mi tam nie dali żyć, jakby ktoś się dowiedział jakie jest moje zdanie. Bo oczywiście cały czas musisz udawać, że wszystkich lubisz, bo inaczej się działkowicze zmówią przeciw tobie i będą podkładać świnie xD

#nieruchomosci #rod

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Nikt tego nie kupi za 150k zł xD Chyba że coś się zmieniło i na ROD też teraz jest jakaś bańka xD Ja to kupowałem parę lat temu w okolicach 20k. Te ogródki serio nie są aż tak drogie, za 150k to sprzedają wariaci, co wybudowali na takiej działeczce dom.

• Odpowiedz