Wpis z mikrobloga

@chapeaunoir: Czemu gimbomięsożercy? Jem jedzenie, które je Twoje jedzenie.

Dziwię się, że nie przekonujecie zwierząt, np. tygrysów aby zamiast polować jadły trawę zaburzając tym samym łańcuch pokarmowy istniejący od milionów lat.
  • Odpowiedz
@kaskaderMike: to był taki mały żarcik nawiązujący do "gimboateizmu", zresztą trochę wojujesz wrzucając takie filmy :)

Dziwię się, że nie przekonujecie zwierząt, np. tygrysów aby zamiast polować jadły trawę zaburzając tym samym łańcuch pokarmowy istniejący od milionów lat.

Ale ja nie mam nic przeciwko jedzeniu mięsa jeśli komuś jest niezbędne do przeżycia. Możesz też jeść mięso ale wyhoduj je w normalnych warunkach a nie w masowej fermie gdzie jedno zwierze
  • Odpowiedz
@chapeaunoir: diety wegańskie mają poważne niedobory B12 i trzeba brać suplementy.

wegetarianizm to jednak zdrowsza opcja. nie ma mięsa i da się wyżyć, ale nie sprzyja odchudzaniu z tłuszczu i budowaniu mięśni.
  • Odpowiedz
@yoshi314: nigdzie nie wspomniałem o weganizmie. Ale film i opis był chyba wymierzony w wege i weganów.

Nie sprzyja ale nie oznacza, że się nie da. Mięso po prostu jest łatwiej dostępne w obecnych czasach.
  • Odpowiedz