Wpis z mikrobloga

#rod
#nieruchomosci
Czyli co, w jeden dzien na wykopie pojawiło się kilkadziesiąt kont które zaczęło szkalować rodosy i powtarzać dokładnie tą samą propagande o potrzebie zaorania rod i zrobienia tam parków? To nie jest wcale podejrzane.
Pochwalcie sie chłopaki z której agencji marketingowej jesteście, ile wam płacą za gównoposty na wypoku?
  • 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pochwalcie sie chłopaki z której agencji marketingowej jesteście

Z agencji w twojej dupie.

Z punktu widzenia mieszkańca miasta to są białe niedostępne punkty na mapie, które przez ponad 90% czasu są nieużytkowane, z których nie mam absolutnie żadnego pożytku np. jako spacerowicz. W kwestiach estetycznych szpecą miasto.

Mam w dupie co na ich miejscu mogłoby powstać. Natomiast wiem, że w zdecydowanej większości przypadków nic gorszego na tych działkach, niż ROD nie powstanie.
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: ja jebix, kolejny łatwowierny wyczopek, który wierzy, że powstanie coś lepszego jak zlikwidują rody. Nie, przez to, że jest to blisko centrum to powstaną kolejne mikroapartamenty 20m2 za 30k za m2 i z balkonem przy balkonie.

Dogęścisz i problemu tak nie rozwiążesz, bo napłynie więcej ludzi i znowu będzie ten sam problem.
To po prostu czasowe przesunięcie problemu, ale nie widzisz tego.
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki: tak sobie przemyślałem sprawę i uważam, że jesteś jakimś naganiaczem, bo uważasz, że jak zbudujesz kolejne patoosiedle to rozwiążesz problemy.

Cytując:

W Krakowie jest ok. 430 tys. mieszkań. Okazuje się, że 15 proc. z nich, czyli ok. 60 tys. jest pustych. Przyjmując, że w każdym z tych lokali mogłyby zamieszkać 2 osoby, daje to miejsce dla aż 120 tys. osób.

To jest info z 2024 roku.
  • Odpowiedz
@dzem_z_rzodkiewki:

Miasto trzeba dogęścić bo brakuje miejsca dla ludzi

Polskie miasta są już wystarczająco „dogęszczone”, brakuje klinów powietrznych, mamy problemy z urbanistyką. Może najpierw warto by zająć się tym tematem, przeanalizować możliwości rozwiązania realnych problemów zamiast rzucać się bez żadnego planu na RODy?
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: niektórych wykopków dupsko boli, że można mieć działkę ROD w centrum miasta. Nagle zaczęły one przeszkadzać. Najlepiej zlikwidować, działkowców pogonić a tereny przeznaczyć na developerkę po 20k/metr. Co za zaraza...
  • Odpowiedz
Czyli co, w jeden dzien na wykopie pojawiło się kilkadziesiąt kont które zaczęło szkalować rodosy i powtarzać dokładnie tą samą propagande o potrzebie zaorania rod i zrobienia tam parków?

@jozef-dzierzynski: Pojawiło się? To wszystko stare konta. I nigdzie indziej tematu nie ma tylko na wykopie. Może po prostu temat chwycił jak każda #afera na tym portalu od jego początków?
  • Odpowiedz
trzeba być niedoinformowanym żeby myśleć inaczej

@jozef-dzierzynski: Ja sie zastanawiam jak duży trzeba mieć deficyt intelektualny, jeśli ktoś zakłada na poważnie, że taka kampania szeptana ma jakikolwiek sens akurat na mikroblogu wykopowym.
  • Odpowiedz
Czyli co, w jeden dzien na wykopie pojawiło się kilkadziesiąt kont które zaczęło szkalować rodosy

@jozef-dzierzynski: pokaż i te kilkadziesiąt kont. Albo lepiej - jedno nowe szkalujące rodosy?
Bo się skrzyknęliście jak jakieś rodosowe homokomando i tworzycie narracje o deweloperskim lobby siejące zamęt wokół ogródków działkowych xD

A mirek oryginalnie tylko spytał z ciekawości czemu nikt tego jeszcze nie sprzedał za miliony.
  • Odpowiedz
Największymi przeciwnikami ROD są kuce z wykopu,które chciałyby parki ,ale i tak do nich nie chodzą, bo mają dupska przyrośnięte do foteli przed komputerem.
  • Odpowiedz
o potrzebie zaorania rod i zrobienia tam parków

@jozef-dzierzynski: to przecież fantastyczny pomysł, ogólnodostępny park zamiast ROD, no ewentualnie 25% pod bloki i 75% pod park, chociaż trzeba też zagospodarować miejsce na jakąś żabkę czy fryzjera więc niech będzie te 50:50, oczywiście w części parków trzeba dorzucić miejsca postojowe całe 1.2 na mieszkanie więc 75% pod blok a 25% pod park wydaje się uczciwe, tak więc moża walić blokowisko, a
  • Odpowiedz
@jozef-dzierzynski: nie bierzesz pod uwagę, że temat zwyczajnie chwycił? I choćby twój post też wygeneruje kilka kolejnych autorstwa wykopowych śmieszków, które również zostaną wyplusowane w gorące?
Jeszcze się nie wypowiadałem, teraz to zrobię: tak, też uważam, ze utrzymywanie RODów w obecnej formie nie ma większego sensu, bo zajmują tereny zbyt cenne, by korzystała z nich wyłącznie garstka ludzi, dodatkową zaś patologią, którą należy tu wyrwać z korzeniami są zarządy RODów
  • Odpowiedz
@Anien powodzenie z wypowiedzeniem mi dzierżawy. Wypowiedzieć mogą za ODSZKODOWANIEM tak stanowi prawo. To policzmy lekko 100k są warte moje nasadzenia. A więc 100k do mojej kapsy plus inny ogródek.
  • Odpowiedz
Pochwalcie sie chłopaki z której agencji marketingowej jesteście, ile wam płacą za gównoposty na wypoku?

@jozef-dzierzynski: czy te agencje marketingowe są teraz z nami w pokoju?

Ludzie mieszkający w miastach mają na to inne spojrzenie, niż ludzie z miasteczek powiatowych. Stąd ten dysonans i twój szok.
  • Odpowiedz