Aktywne Wpisy
#nieruchomosci #polska taki wykres dzisiaj dostałem na poparcie argumentów, że Polacy nie chcą się rozmnażać bo wygodnictwo, szkoda tylko że na tym wykresie NAJBARDZIEJ POPULARNĄ odpowiedzią wśród mężczyzn (60%) jest argument NIE MAM WŁASNEGO MIESZKANIA
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
kto by pomyślał że polak robak nie chcę zakładać rodziny w wynajmowanym mieszkaniu mniejszym niż przepisowy kojec dla psa
TAK UMIERA POLSKA, WŚRÓD ŚMIECHU BETONOWYCH MILIONERÓW
Winden +38
Mirki czy ktoś z Was spotkał się kiedyś u wulkanizatora z "dopłatą do nowych opon zakupionych poza serwisem"? Właśnie coś takiego miałem zaszczyt zapłacić w kwocie 5 ziko od opony. #pytanie #motoryzacja
#nieruchomosci
Czyli co, w jeden dzien na wykopie pojawiło się kilkadziesiąt kont które zaczęło szkalować rodosy i powtarzać dokładnie tą samą propagande o potrzebie zaorania rod i zrobienia tam parków? To nie jest wcale podejrzane.
Pochwalcie sie chłopaki z której agencji marketingowej jesteście, ile wam płacą za gównoposty na wypoku?
Z agencji w twojej dupie.
Z punktu widzenia mieszkańca miasta to są białe niedostępne punkty na mapie, które przez ponad 90% czasu są nieużytkowane, z których nie mam absolutnie żadnego pożytku np. jako spacerowicz. W kwestiach estetycznych szpecą miasto.
Mam w dupie co na ich miejscu mogłoby powstać. Natomiast wiem, że w zdecydowanej większości przypadków nic gorszego na tych działkach, niż ROD nie powstanie.
Dogęścisz i problemu tak nie rozwiążesz, bo napłynie więcej ludzi i znowu będzie ten sam problem.
To po prostu czasowe przesunięcie problemu, ale nie widzisz tego.
@dzem_z_rzodkiewki: XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Cytując:
To jest info z 2024 roku.
Polskie miasta są już wystarczająco „dogęszczone”, brakuje klinów powietrznych, mamy problemy z urbanistyką. Może najpierw warto by zająć się tym tematem, przeanalizować możliwości rozwiązania realnych problemów zamiast rzucać się bez żadnego planu na RODy?
@jozef-dzierzynski: Pojawiło się? To wszystko stare konta. I nigdzie indziej tematu nie ma tylko na wykopie. Może po prostu temat chwycił jak każda #afera na tym portalu od jego początków?
@jozef-dzierzynski: Ja sie zastanawiam jak duży trzeba mieć deficyt intelektualny, jeśli ktoś zakłada na poważnie, że taka kampania szeptana ma jakikolwiek sens akurat na mikroblogu wykopowym.
@jozef-dzierzynski: ani trochę. Ludzie zobaczyli co jest w gorących więc leca na fali, żeby ich też wyplusowali.
@jozef-dzierzynski: pokaż i te kilkadziesiąt kont. Albo lepiej - jedno nowe szkalujące rodosy?
Bo się skrzyknęliście jak jakieś rodosowe homokomando i tworzycie narracje o deweloperskim lobby siejące zamęt wokół ogródków działkowych xD
A mirek oryginalnie tylko spytał z ciekawości czemu nikt tego jeszcze nie sprzedał za miliony.
@srogi_grzyb: j---e to od was broniących redystrybucji marchewkolandu pod wadliwym prawem za psi pieniądz
@jozef-dzierzynski: to przecież fantastyczny pomysł, ogólnodostępny park zamiast ROD, no ewentualnie 25% pod bloki i 75% pod park, chociaż trzeba też zagospodarować miejsce na jakąś żabkę czy fryzjera więc niech będzie te 50:50, oczywiście w części parków trzeba dorzucić miejsca postojowe całe 1.2 na mieszkanie więc 75% pod blok a 25% pod park wydaje się uczciwe, tak więc moża walić blokowisko, a
Jeszcze się nie wypowiadałem, teraz to zrobię: tak, też uważam, ze utrzymywanie RODów w obecnej formie nie ma większego sensu, bo zajmują tereny zbyt cenne, by korzystała z nich wyłącznie garstka ludzi, dodatkową zaś patologią, którą należy tu wyrwać z korzeniami są zarządy RODów
@jozef-dzierzynski: czy te agencje marketingowe są teraz z nami w pokoju?
Ludzie mieszkający w miastach mają na to inne spojrzenie, niż ludzie z miasteczek powiatowych. Stąd ten dysonans i twój szok.