Ma sens próbować switchnać z #laravel mając kilka lat komercyjnego expa, jeśli w obecnej pracy jest duży marazm, a w sumie wiele innych ofert nie ma? Lepiej będzie dalej siedzieć w #php, np #symfony czy całkowicie zmienić technologię np jakiś #nodejs? #programista15k #backend
@massejferguson: Prawda to, ja i tak wolę bakusiowe sprawy, aczkolwiek mam wrażenie że np php i laravel są lekkim dead-endem w polszy i może coś switchować na jakieś railsy, expressy itd
@mirek3838838: ja sam klepie też głownie w pracy larve, ale ile mogę to apki klepiemy w nest js (http://nestjs.com) który w świecie node jest tym w sumie co larva w php
+ taki że js daje ci możliwości napisanie prawie każdego rodzaju apki backend, frontend, desktop, mobile, microserwisy itp
Po za tym ogarniam sobie pythona oraz rzeczy związane z AI (pytorch)
@Ysior: bo problem jest taki, że Larwa staje się drugim Wordpressem - ze względu na niski entry level ludzie na starcie piszą legacy code, więc wielu pracodawców zaczęło to odstraszać.
przyznaje sie oficjalnie - jestem cpunkom, narkomankom, frajerem zyciowym, najlepszym ekko na euw i do tego nie umiem plywac dla wielu z was to szok pewnie ale koniec ukrywania sie
+ taki że js daje ci możliwości napisanie prawie każdego rodzaju apki backend, frontend, desktop, mobile, microserwisy itp
Po za tym ogarniam sobie pythona oraz rzeczy związane z AI (pytorch)
zasada jest prosta, nigdy nie pozwól ze