Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wiecie co jest przykre? Mam 32 lata i nadal nie wiem czego chce od życia. Widzę już po rodzinie, że nie traktują mnie poważnie. W zasadzie trochę się nie dziwie bo 30-40 lat temu mając 32 lata i nie mieć żony i dziecka to jakiś absurd. Nawet znajomi z Polski już parę razy mi wypomnieli bo ty i ten jesteście ciągle sami. Byłem tylko w dwóch związkach poważnych w moim życiu. No i jakoś się zraziłem do pakowania się w kolejny syf moim zdaniem. W dodatku siedzę na emigracji nie powiem bo mi to odpowiada ale znaleźć kogoś tutaj też cieżko. Ratuje się trochę Badoo i Tinderem ale mam wrażenie, że każda kolejna jest jeszcze bardziej odklejona. W zasadzie z jednej strony presja od rodziny i znajomych z drugiej strony jestem sam i robię co mi się podoba. Mam tutaj mocną ekipę z która parę razy roku 2-3 lecimy gdzieś do Tajlandi czy inne dobre miejsca pobalować. Każdy weekend mam coś z kimś do roboty. Czuję się szczęśliwy ale jak pojadę na święta do Polski to już nie mogę znieść tego bo TY od rodziny albo znajomych. Nie wnikając w sprawy materialne to w sumie współczuje większości znajomych, którzy są w związkach bo są. Na zdjęciach szczęśliwi a poza nimi?? Alles wird gut. #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim a nie możesz po prostu robić tego co chcesz i Ciebie uszczęśliwia? Dla rodziny zawsze będzie czegoś za mało, niewystarczająco bo Polacy lubią po prostu narzekać. Jakbyś znalazł sobie dziewczynę to albo znajdą sobie coś w niej do narzekania albo będą Ci cisnąć ze ślubu nie macie, jak ślub będzie to gdzie dzieci, jak jedno dziecko będzie to zaraz będą pytania gdzie drugie, a później trzecie, a jak będziesz miał
  • Odpowiedz
Rób jak tobie pasuje, tak jak kolega wyżej zauważył, znajdziesz dziewczynę, to będzie a kiedy ślub, a czemu ona taka albo owaka, a kiedy dzieci, a czemu jeszcze nie krzcicie dzieciątka, jedynak to skrzywdzony, drugie zróbcie. Jak masz taką rodzinę co się wpierdziela to się nie skończy nigdy.
  • Odpowiedz