Aktywne Wpisy

baemaj +71
rodzice pojechali. pokazałam ojcu wykop i mojego ulubionego wykopka. zabroniłam zakładać konto. będzie wchodził jako „gość”. nie wiem czy czuje dobrze człowiek, ale powodzenia. XD

Ketoprofen +55
Wczoraj na dyżurze miałam (jeszcze) nastoletnią pacjentkę z nowotworem OUN. Dziewczyna z utrwalonym niedowładem, karmiona PEGiem.
W badaniach wyszły prawdopodobnie przerzuty do kości.
Mam r-------e święta całkowicie od wczoraj, nie mogę przestać myśleć o niesprawiedliwości jaką spotkała taką niewinną młodą osobę.
Dla mnie wierzenie w jakąś wyższą sprawiedliwość w postaci Boga świadczy po prostu o debilizmie i niskim IQ. Sorry ale no nie da się wierzyć widząc takie rzeczy.
W badaniach wyszły prawdopodobnie przerzuty do kości.
Mam r-------e święta całkowicie od wczoraj, nie mogę przestać myśleć o niesprawiedliwości jaką spotkała taką niewinną młodą osobę.
Dla mnie wierzenie w jakąś wyższą sprawiedliwość w postaci Boga świadczy po prostu o debilizmie i niskim IQ. Sorry ale no nie da się wierzyć widząc takie rzeczy.

Mój #rozowypasek mial wszczepiany implant zęba w czerwcu ubiegłego roku. W grudniu juz założyli normalna koronę na stałe. Dzis się dowiedziała że implant się nie przyjął
Wszystko było okej przez tyle czasu w styczniu zaczął się lekko ruszać a dziś taka diagnoza.
Lekarz powiedział ze można spróbować znowu po 4-5msc.
Czy można jakoś pomóc zeby ten następny miał większa szanse na przyjęcie się?
Moze ktoś z was miał robiony implant i również mu odrzuciło, a nastepny bez problemu.
Chętnie poczytam
#stomatologia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Ale może niech ktoś mądrzejszy się wypowie
Ew. zapalenie bakteryjne
Tak irygator byl od samego początku.
Higiena jamy była prawidłowa.
Do momentu aż założyli nowa koronę było wszystko super, żadnych objawów.
Lekarz również powiedzial ze kość nie wygląda najlepiej porównując dwa zdjęcia rtg z czerwca a z dzis , jakby jej
Dobrym zwyczajem jest wszczepienie drugiego implantu bez dodatkowych kosztów po stronie pacjenta. Ale nie jest to odgórny wymóg, a dobra wola lekarza. Każdy pacjent podejmuje decyzję czy podejmuje się takiej lub takiej metody leczenia. Z jej wszystkimi wadami i zaletami.
@SkrytyZolw: Klasyk nowoczesnej stomatologii. xD Ciekawe na ile partnerka OPa sama z siebie chciała tego implantu a na ile ją "przerobiono" u stomatologa najpierw strasząc efektami Godona i innymi bzdurami jak to jej
Wiem, że ciężko ci w to uwierzyć, ale ludzie dbają o zdrowie jamy ustnej i uzupełniają brakujące zęby, bo chcą. Nikt ich do tego nie musi zmuszać.