@mirko_anonim: po pierwsze musisz się bardziej usamodzielnić. Zdobienie przelewu na numer rachunku z faktury za internet czy prąd to nie jest filozofia.
Nie wiem jakie masz relacje z siostrą ale może zaproponuje że będziesz w ratach spłacał jej połowę mieszkania? Albo tak jak mówiło kilka osób weź połowę że Sprzedaży tego mieszkania i pomysł o kawalerce, ewentualnie dobierz jakiś mały kredyt hipoteczny do tego co odziedziczysz.
@mirko_anonim: Ja na serio nie wierzę, że ktoś może w ogóle myśleć o ogarnianiu sobie bezdomności zamiast zorientowaniu się w prawie spadkowym czy płaceniu rachunków...
@mirko_anonim: skoro tacy przedsiębiorczy to nie może Ci zostawić mieszkania? W wielu rodzinach jest tak, że jak zostajesz na ojcowiźnie z chorymi rodzicami to mieszkanie jest Twoje w sensie że go nie sprzedajesz nigdy i tam mieszkasz. Możesz ewentualnie dogadać się że ja będziesz spłacał. Poszukaj lepiej płatnej pracy i próbuj się dogadać
Anonim (nie OP): Idź z rodzicami do prawnika i niech ci przepiszą dom w zamian za opiekę, nic nie mów siostrze, po prostu idź i w kancelarii postaw rodziców przed faktem dokonanym
druga sprawa,że zawsze gdy nie bedziesz wydziedziczony, to dziedziczysz z siostrą po połowie i jej przedsiębiorczy mąż nic nie zrobi
Nie wiem jakie masz relacje z siostrą ale może zaproponuje że będziesz w ratach spłacał jej połowę mieszkania? Albo tak jak mówiło kilka osób weź połowę że
Sprzedaży tego mieszkania i pomysł o kawalerce, ewentualnie dobierz jakiś mały kredyt hipoteczny do tego co odziedziczysz.
Skoro masz jeszcze sporo czasu to
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
druga sprawa,że zawsze gdy nie bedziesz wydziedziczony, to dziedziczysz z siostrą po połowie i jej przedsiębiorczy mąż nic nie zrobi
───────────────────