Aktywne Wpisy
Tyrande +17
Pytanko. Pracuje hybrydowo. Na służbowym laptopie mam maila że komputer potrzebuje manualnego restartu do aktualizacji i to parę godzin potrwa.
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
xiv7 +41
Ciekawostka: tak w roku 2050 będą wyglądać flagi stanowe Polski, Niemiec czy Francji jak Unia zmieni się już w Stany Zjednoczone Europy, mocarstwo światowe zapewniające bezpieczeństwo i komfort życia, nie jakieś romantyczne mity o podzielonym kontynencie bo przodkowie 500 lat temu tak żyli to my też musimy mimo że to nie daje nic w praktyce, a co więcej prowadzi do wojen. Ciekawe kto wtedy będzie u nas gubernatorem a kto będzie we
https://twitter.com/prezydentpl/status/1752731639333916986
Andrzej #duda kieruje do TK, po podpisaniu, ustawę budżetową i 2 inne ustawy, uchwalone przez #sejm 16 stycznia 2024 r. jak orzeknie TK, niestety wszyscy wiemy. pytanie zatem brzmi "kiedy", lecz dolary przeciwko orzechom, że okaże się zaraz, że TK potrafi jednak procedować w ekspresowym tempie.
co dalej? w tej chwili zanosi się na wieloletni paraliż całego państwa, gdyż w przypadku konsekwentnego niedopuszczania Mariusza Kamińskiego i Macieja Wąsika do głosowań w Sejmie, każda ustawa może wylądować w TK - z tego samego powodu. i każda może skończyć tak samo. istnieje więc ryzyko, że Rzeczpospolita Polska realnie utraciła zdolność do stanowienia własnego prawa.
pamięta ktoś, co między innymi doprowadziło do rozbiorów? ( ͡º ͜ʖ͡º)
#niezupelnie | #polityka
Jak ktoś chce zorientować się w politycznych rozgrywkach w ostatnim czasie to polecam też obejrzeć RZETELNIE chociaż pierwsze 15 minut z tego materiału przygotowanego przez dziennikarza śledczego:
(nie osądzam - proszę krytycznie podejść do materiału)