Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #intellij

Dopiero uczę się programować, jestem totalnie nowy, stąd moje pytanie. Jak zrobić aby ten kod uruchomił się w oknie i w oknie można było wypisywać liczbę, a nie w konsoli?
MrFrost - #programowanie #java #intellij 

Dopiero uczę się programować, jestem total...

źródło: jak

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

pozostali programiści na tagu uważają, że jakby ty się zesrales a nie @L24D. Ktoś się uczy i zadaje pytanie, ktoś mu odpowiada, a ty skaczesz wkoło wykrzykując swoje wysrywy.

@zenon_z_chorzowa1: czy ci pozostali programiści na tagu są z tobą w pokoju? xD
  • Odpowiedz
  • 4
@MrFrost to ja też odpowiem nie na temat ( ͡º ͜ʖ͡º) jak już uczysz się w Java UI, to polecam JavaFX a nie swing. Jest nowszy i przyjemniejszy. Faktem jest że aplikacji dekstopwych się mało tworzy, ale nie słuchaj innych. Ja lubię i sam mam ich masę bo łatwo, przyjemnie i działają na każdym systemie
  • Odpowiedz
branża się zwija, nie no #!$%@? nie mogę, powiedz jeszcze, że to przez AI to już zupełnie padnę ze śmiechu

@rimyi: masz:
  • Odpowiedz
@ly000 widzisz, gdybyś umiał czytać to byś się nie ośmieszył teraz. Ostatnie zdanie mówi, że „computer programmer” jest zastępowany przez „software developer”.

Zerknijmy na tę samą stronę
https://www.bls.gov/ooh/computer-and-information-technology/software-developers.htm

Overall employment of software developers, quality assurance analysts, and testers is projected to grow 25 percent from 2022 to 2032, much faster than the average for all
  • Odpowiedz
@rimyi: gdybyś umiał myśleć, to byś wiedział że " software developers, quality assurance analysts, and testers" to jest w #!$%@? duża grupa i wzrost w tej grupie nic nie mówi o sytuacji programistów na rynku IT. zarazem jest to za mała grupa by ocenić sytuację całej branży IT.
  • Odpowiedz
@ly000 spojrzałeś w ogóle na te dane ze strony na której się opierasz? Wzrost „software developer” szacują na 26% więc jeżeli już to QAA i testerzy obniżają lekko szacunki

Jesteś zabawny, pokazuję ci dane które obalają twój wniosek na podstawie tej samej strony to nie dość, że nie potrafisz czytać to jeszcze zaczynasz mnie obrażać xD WSJ napisało o spadku w ostatnich 2 latach ale nie ma tam nic o gigantycznych
  • Odpowiedz
  • 1
@MrFrost nie znam Javy okienkowej ale trzeba nanieść na formatkę jakiś 'textbox' w który można wpisać text.

Ogólnie rzecz biorąc to będziesz miał to w każdym tutorialu, poucz się na spokojnie z neta, wciągniesz się.
  • Odpowiedz
spojrzałeś w ogóle na te dane ze strony na której się opierasz? Wzrost „software developer” szacują na 26% więc jeżeli już to QAA i testerzy obniżają lekko szacunki

Jesteś zabawny, pokazuję ci dane które obalają twój wniosek na podstawie tej samej strony to nie dość,

@rimyi: problem w tym, że to jest jedynie wytwór twojej schizofrenii, bo ja nigdzie nie podałem strony, w której wzrost "software developer" szacują na 26%.
  • Odpowiedz
@ly000

gdybyś umiał myśleć, to byś wiedział że " software developers, quality assurance analysts, and testers" to jest w #!$%@? duża grupa i wzrost w tej grupie nic nie mówi o sytuacji programistów na rynku IT. zarazem jest to za mała grupa by ocenić sytuację całej branży IT.

Odniosłeś się do moich wyników ze strony na której sam bazowałeś (rządowe statystyki amerykańskie)
Ty tak serio czy jaja sobie już robisz?
  • Odpowiedz
@rimyi: jesteś głupi, czy tylko udajesz? przecież ta strona nie mówi o "software developer" tylko o dużej grupie zawodowej. wyżej ci tłumaczyłem, dlaczego opieranie się na tych danych nie ma sensu. spośród kilku źródeł, które ci podałem, wziąłeś jedno, przekręciłeś je i uznałeś za prawdziwe. na poparcie moich słów masz inne artykuły z poważnych czasopism, które mówią dokładnie jest sytuacja na rynku IT w kilku zdaniach. poza tym na tej
  • Odpowiedz
przecież ta strona nie mówi o "software developer" tylko o dużej grupie zawodowej. wyżej ci tłumaczyłem, dlaczego opieranie się na tych danych nie ma sensu

spośród kilku źródeł, które ci podałem, wziąłeś jedno, przekręciłeś je i uznałeś za prawdziwe

poza tym na tej stronie nie pada nigdzie liczba 26%, sprawdź sobie sam.

@ly000:
Taka bezczelna manipulacja bardzo mnie w-----a
rimyi - > przecież ta strona nie mówi o "software developer" tylko o dużej grupie zaw...

źródło: 1

Pobierz
  • Odpowiedz
@ly000:
Wzrost "Software developers" o 26%. Wzrost "Software quality assurance analysts and testers" o 20%
Do 2023 prognozowany wzrost o 410,400 miejsc pracy na stanowisku "Software developers"
  • Odpowiedz