Wpis z mikrobloga

#programowanie #java #intellij

Dopiero uczę się programować, jestem totalnie nowy, stąd moje pytanie. Jak zrobić aby ten kod uruchomił się w oknie i w oknie można było wypisywać liczbę, a nie w konsoli?
MrFrost - #programowanie #java #intellij 

Dopiero uczę się programować, jestem total...

źródło: jak

Pobierz
  • 49
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 23
@MrFrost: System.in to wejście systemowe. Musisz narysować na oknie kontrolkę, textbox i zrobić listener na zmianę wartości w tym polu tekstowym, lub dodać przycisk i zrobić listener kliknięcia
  • Odpowiedz
@MrFrost: o matko boska, nie dość że wchodzisz do branży, która się zwija od dłuższego czasu, to jeszcze zaczynasz od javy ehh...
  • Odpowiedz
@L24D: bez znaczenia o co chłop pytał, bo błądzi w #!$%@? i jedyna sensowna odpowiedź to tak,a żeby dać mu jakiś kurs podstaw programowania. natomiast moja odpowiedź może nakłonić go do refleksji i mieć na niego większy wpływ niż pier dololo typu:

System.in to wejście systemowe. Musisz narysować na oknie kontrolkę, textbox i zrobić listener na zmianę wartości w tym polu tekstowym, lub dodać przycisk i zrobić listener kliknięcia

gdyż
  • Odpowiedz
@L24D @ly000: Teraz w Javie jest duży przesyt, po 150 CV wchodzi na regulara w niektórych miastach xD Na Seniora kapkę mniej. Tak samo się zrobiło w React. Ja sam myślę teraz nad jakąś adminką/sieciami bo mam dość wyścigu szczurów w Javie.
  • Odpowiedz
@Lohengrin: no co ja poradzę, że chłop pyta "Jak zrobić aby ten kod uruchomił się w oknie", a w odpowiedzi dostaje, że "System.in to wejście systemowe". no chłop ewidentnie nawet nie wie co to jest GUI, a ten doradza, żeby zrobił textbox i listenera xD
  • Odpowiedz
  • 7
Z tego co zorientowałem się to teraz ponoć jest kryzys w branży IT, ale każdy kryzys kiedyś się kończy. Ten rok według spekulacji ma już być lepszy od zeszłego, a kolejny jeszcze lepszy. Poza tym próbuję czegoś nowego w wolnych chwilach. Może złapię zajawkę, a może nie,
  • Odpowiedz
@Varin: czy ty napisałeś właśnie swój pierwszy komentarz w wątku, w którym się wcześniej nie udzielałeś, tylko po to, żeby napisać, że moje komentarze nic nie wnoszą? xD
  • Odpowiedz