Aktywne Wpisy
sebek_r +452
Komentarz do tego, że Volvo chce fabrycznie ograniczyć prędkość w swoich samochodach. Nazywanie "mentalnymi niewolnikami" ludzi, którzy chcą bezpiecznie poruszać się na drogach xD Chcesz jeden z drugim sobie p-----------c to wypad na tor wyścigowy i parkuj tam swojego gruza bez homologacji, a nie stwarzaj zagrożenie na drogach, gdzie normalni ludzie chcą bezpiecznie podróżować.
#samochody #wypadek #majtczak
#samochody #wypadek #majtczak
fhgd +688
Każdy kto mówi o Pol-exit musi mieć <25 lat i nie pamięta tej chu*ni zanim jak grzyby po deszczu zaczęły wyrastać tablice "dofinansowane z UE". Ja byłem wtedy gówniakiem, ale i tak pamiętam jak wyglądała infrastruktura publiczna, dziurawe drogi i odpadające tynki, gdzie nawet przed szkołą prywatne osoby musiały budować chodnik, bo dzieciaki tonęły w błocie, taka wtedy była nędza XD
#przemyslenia #uniaeuropejska #feels
#przemyslenia #uniaeuropejska #feels
#arabowie #rasizm #jezykpolski #bekazlewactwa
Ja się wykazuję niebywała empatia i jedyne co mówię do Arabów to „Dzien dobry, duży w cieście, mięso mieszane, sos ostry, dziękuję.”. Nigdy nie miałem żadnych problemów w relacjach z nimi. Polecam.
@KondorMcGregor:
Dwóch Arabów przyjechało do Polski i założyło między sobą, który z nich się lepiej zintegruje z naszym krajem.
Mija rok, spotykają się i
@graf_zero: o k---a xD powiesz komuś komplement ze dobrze mowi po Polsku, ktoś podziekuje i odpowie ze sie stara bo duzo sie uczył ale nie to LITERALNIE RASIZM xDˣᴰ moze zacznijcie od wyszukiwania rasizmu tam gdzie są dodatkowe punkty przy rekrutacjach za bycie innym niz biały meżczyzna.
@graf_zero: no bo po Polsku nie mówią. Jak powiesz Pakistanczykowi w UK że dobrze mówi po angielsku to nie jesteś rasistą tylko idiota. Jak powiesz mu że dobrze mówi po polsku to jest to jak najbardziej komplement, tak samo jak powiedzenie Polakowi że dobrze mówi w pashtu.
@graf_zero: i słusznie. przecież rdzenni mieszkańcy nowej huty mają problem z poprawną polszczyzną.
Nie każdy musi być taki delikatny jak ty( ͡° ͜ʖ ͡°) Uczmy społeczeństwo, że takie jednostki istnieją i tak paranoidalnie/przesadnie negatywnie mogą interpretować tego typu teksty i tyle. A nie wmawianie, że jest to rasizm
@graf_zero: Dokładnie tak. Jakie muslimskie imię jest trudne do wymowy dla Polaka? xD
ps. a co z Polakami zagranicą gdy nie umieją wymawiać naszych imion i nazwisk i skracają, albo używają swoich odpowiedników? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Dokładnie totalnie odwrotnie jako komplement, albo totalnie neutralnie. Nie podoba mi się promowanie tej chorej postawy, że dostrzeganie różnic i ciekawość oraz wynikające z tego pytania czy stwierdzenia są czymś tylko i wyłącznie złym. To strasznie prymitywne