Aktywne Wpisy
Atomus +195
#paryz2024 tego się nie spodziewałem xD
mmm_MMM +154
4 sierpnia - niedziela - telegraficzne podsumowanie dnia #mmmecz
◯◯◯◯◯ Igrzyska Olimpijskie 2024 w Paryżu
Julia Szeremeta zapewniła dziś sobie medal w boksie (57 kg kobiet) awansując do półfinału (nie będzie walki o 3. miejsce, przegrani otrzymają brązowe medale). Będzie to pierwszy medal olimpijski dla Polski w boksie od 32 lat! Walka o finał w środę wieczorem.
Poniżej szczegóły dzisiejszego dnia:
◯◯◯◯◯ Igrzyska Olimpijskie 2024 w Paryżu
Julia Szeremeta zapewniła dziś sobie medal w boksie (57 kg kobiet) awansując do półfinału (nie będzie walki o 3. miejsce, przegrani otrzymają brązowe medale). Będzie to pierwszy medal olimpijski dla Polski w boksie od 32 lat! Walka o finał w środę wieczorem.
Poniżej szczegóły dzisiejszego dnia:
#arabowie #rasizm #jezykpolski #bekazlewactwa
@WielkiNos: Tak, a o co chodzi?
@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drugi: To kompleksy postępowej lewicy.
Płaczą że polska nie jest jak zachód i kopiują bez namysłu.
Bo fakt że w Polsce zupełnie inne grupy mogą być dyskryminowane jest taki nienowoczesny.
Ale jak Anglik chwali Polaka, że świetnie mówi po angielsku to wtedy duży komplement? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zdumiewające, jak wiele ludzi nie zdaje sobie sprawy jak ulegają agresji, a oni głupi zadowoleni, że ktoś ich pochwalił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Rasizm kiedyś:
Oddzielne autobusy i ławki, brak prawa do głosowania, odpowiadanie za przestępstwa których się nie popełniło.
Rasizm teraz:
Ale ładnie mówisz po polsku (。◕‿‿◕。)
A kto to stwierdza? Bardzo wielu Polaków i nie tylko powie Ci, że byli dyskryminowani przez swoje pochodzenie w bogatszych krająch, w tym w UK, a mimo to każdy jeden się ucieszy, jak usłyszy z ust kogoś dla kogo jest to język ojczysty pochwałę swojego władania językiem angielskim.
Myślę, że w przypadku języka polskiego i innych nacji przybywających do nas jest podobnie, a to jest robienie problemu na siłę.
@graf_zero: robisz nadinterpretacje by się nie zgodzić dla samej niezgody.
@graf_zero: tydziemu powiedziałem ukraińskiemu fryzjerowi żę świetnie mówi po polsku to sie bardzo ucieszył i powiedział że to zasługa picia wódy z polakami z pracy xd
Analogiczna sytuacja jest z dwoma ukraińcami z mojej pracy, bardzo są szczęśliwi jak ktoś im powie że świetnie mówią po polsku :D
i każdy patrzy na ciebie jak na żółtka co 2 lata temu przyjechał do polski i się języka nauczył xD
jeżeli jestem w stanach i chwalą mój angielski to też jest mikroagresja? bo jakoś tego tak nie odebrałem. a może białych ludzi to nie dotyczy? (bo ja jestem biały i to tak w 100%, nie wiem czy to istotne)
@graf_zero: Prawda, zwykle nie mówią. Zwykle ciągną socjal i destabilizują społeczeństwa