Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, dla ułatwienia sobie pracy napisałem program. Teraz myślę jak go spieniężyć. Miał ktoś kiedyś tak że sprzedał program firmie dla której pracuje? B2B tutaj więc raczej nie ma mowy o prawie firmy do tego programu. Wcześniej firma kupowała aplikacje. Ewentualnie myślałem żeby zrobić z niego aplikacje abonamentową dla branży. Tylko tutaj mam obawy o przepisy zabezpieczenie danych oraz infrastrukturę. Program spokojnie w tej chwili oszczędza mi 20-30h miesięcznie. Jest też szansa na rozbudowę. Nie bardzo wiem jak teraz postąpić. Najłatwiej to sprzedac za powiedzmy 5k firmie pod którą pracuję ale z drugiej strony może jest szansa więcej wyciągnąć z tego.
#programowanie #biznes #it

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to jest bardzo problematyczne.. pokazesz pomysl to sami moga zrobic bez ciebie
jak bedziesz kazal sobie zaplacic albo jak beda chcieli zaplacic to moga nie zaplacic
lepiej sprzedac innej firmie czasem nawet
  • Odpowiedz
@sprawdzajacy: nie mam pojęcia. Zainwestuj swój czas i może pieniądze, popytaj na forach. Gdybym miał pomysł taki jak twój, to bym właśnie tak zrobił, zamiast szybko pozbywać się go za stosunkowo małe pieniądze.
  • Odpowiedz
@sprawdzajacy: wiem, ale tutaj nie pomogę. Tu trzeba bardziej specjalistycznej wiedzy - albo prawnika, albo przynajmniej jakiegoś praktyka, który był w sytuacji opa. Przypuszczam, że na forach programistycznych znajdzie odpowiedź, bo sytuacja wydaje mi się w miarę typowa.
  • Odpowiedz