Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pierwsze mieszkanie dostałem po rodzicach, którzy mieli na tyle pomyślunku, żeby mi je kupić zanim ceny wzrosną.

Drugie mieszkanie kupiłem bo pracuję w Szwajcarii jako wykwalifikowany specjalista i odkładam miesięcznie więcej niż ty zarobisz przez pół roku, a nie mam jeszcze 30 lat, po prostu miałem rodziców którzy przewidzieli jak mnie wychować żebym miał jak najlepiej na start w dorosłość.

Na rynku #nieruchomosci nie masz ze mną szans, a nikomu z wpływowych ludzi nie zależy na tym, żeby ceny spadły, bo każdy kręci na tym interes.

Politycy nie chcą budować bo mają 30 mieszkań i cena spadnie.

Prywatni właściciele nie chcą budować bo cena spadnie jakby chcieli sprzedawać. A tak poza tym, nikt nie chce żeby mu zamienili park za oknem w blokowisko.

Developerzy nie chcą za dużo budować bo dlaczego mieliby sprzedawać dużo tanio skoro można mało drogo.

Jedyną osobą która chciałaby żeby spadły ceny mieszkań jesteś ty - człowiek który wszystko co zarobi wydaje na wynajem i nic nie oszczędza bo nie ma z czego, ale ty nie masz żadnej siły przebicia i nikogo to nie obchodzi.

Na osłodę mogę dodać, że nie jesteś jedyną grupą pokrzywdzoną - istnieje bardzo wiele problemów społecznych z którymi nikt nic nie robi bo dotyczą one tak naprawdę mniej niż 10% społeczeństwa, a niektóre z nich dotyczą także i mnie, i będziemy tak sobie siedzieć wykorzystując się nawzajem zamiast sobie pomagać bo ja mam w dupie twoje problemy a ty moje.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach