Aktywne Wpisy

mirko_anonim +85
✨️ Jak podróż dookoła świata zrujnowała moje marzenia o rodzinie i domu Ⓘ
Czuję ogromny żal i resentyment wobec żony. Ponad 6 lat temu, krótko po ślubie, mieliśmy odłożone ponad 100k zł. Chciałem wtedy kupić mieszkanie, zacząć życie na swoim zamiast wynajmować, mieć stabilną bazę, żeby potem zakładać rodzinę. To był mój priorytet, jeszcze przed ślubem jasno mówiłem, że dom i dzieci to dla mnie najważniejsze cele w życiu.
W dodatku był to czas
Czuję ogromny żal i resentyment wobec żony. Ponad 6 lat temu, krótko po ślubie, mieliśmy odłożone ponad 100k zł. Chciałem wtedy kupić mieszkanie, zacząć życie na swoim zamiast wynajmować, mieć stabilną bazę, żeby potem zakładać rodzinę. To był mój priorytet, jeszcze przed ślubem jasno mówiłem, że dom i dzieci to dla mnie najważniejsze cele w życiu.
W dodatku był to czas

arturo1983 +3
Siema. Przychodze do Was z pytaniem. Od 1,5 roku mieszkam na Filipinach i z moja dziewczyną zakładamy mały biznes polegający na handlu bambusem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Szukamy nazwy pod którą zarejestrujemy punkt sprzedaży, może macie jakieś pomysły ( ͡° ͜ʖ ͡°) nazwa musi być po angielsku. Na razie wymyśliłem "Bamboo Bambus" ale nie wiem czy to dobra nazwa hahaha. Jeżeli wykorzystam nazwę to

https://gildia-developerow.pl/komunikacja-dwoch-mikroserwisow-z-symfony-messengerem/ (。◕‿‿◕。)
W poprzednim wpisie zajmowaliśmy się tematem przetwarzania asynchronicznego wiadomości za pomocą komponentu Symfony Messenger. Czy wiecie, że Messenger służy również do komunikacji dwóch serwisów ze sobą? Nie? No to zaraz się dowiecie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tagi: #programowanie, #naukaprogramowania i #programista15k w #programowanie, #symfony, #architektura, #mikroserwisy
źródło: neom-s0A8sa9oasY-unsplash-scaled
Pobierz