Wpis z mikrobloga

Siema. Chciałbym się nauczyć grać na gitarze i wybór padł na elektroakustyka. Teraz pytanie czy np. taka gitara będzie ok? Rozumiem, że skoro sklep ma ją wyregulować to powinna nadawać się od razu do grania? Coś polecacie dokupić oprócz futerału i kostek? Ewentualnie możecie polecić jakieś inne modele, które uważacie, że będą lepsze. A no, i nie mam lutnika w najbliższej okolicy, więc fajnie jakby przyszła wyregulowana.
#gitaraakustyczna #gitara
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Khorne_ powiem uczciwie, że najlepiej jednak wymacać organoleptycznie przed zakupem i jednak kupić w stacjonarnym sklepie, bo można się naciąć. Ja np. kiedyś zapaliłem się na klasycznego gibsonka, a w sklepie się rozczarowałem i to dość mocno a za to stałem się zadowolonym posiadaczem gibsonka SG którego wcześniej nie brałem pod uwagę, ale bardzo mi przypasował w sklepie.
  • Odpowiedz
@Khorne_: wiem, że HB kusi ceną, ale zobacz jeszcze gitary Cort, Yamaha oraz LAG, czy jakaś tobie odpowiada. Zastanów się jeszcze czy część elektryczną jest tobie potrzebna. Żeby z niej skorzystać potrzeba jeszcze pieca przeznaczonego pod akustyki, albo symulacja takiego wzmacniacza i głośnika, gitara wpięta w nagłośnienie bez symulacji nie zabrzmi dobrze.
  • Odpowiedz
@Khorne_ poszukaj wśród znajomych i znajomych znajomych kogoś kto gra. Albo na hashtagu swojego miasta. Elektroakustyk to dosyć egzotyczny wybór na pierwszą gitarę i zakładam, że ktoś Co go wybije z głowy. Pójście i zakup egzemplarza w ciemno teź uważam za marny pomysł. Często gitary w sklepach są zupełnie nieprzygotowane do gry i fajnie jak ktoś Ci zrobi preselekcję chociaż z czego warto wybrać.
  • Odpowiedz