Aktywne Wpisy
apfi +8
Czy gotowanie ma sens w rachunku ekonomicznym? Przykładowe spaghetti: puszka 800g kosztuje 1,69 euro, a ten proszek i makaron 500g = 1,88€. Kupuję zazwyczaj gotowe puszki w dyskontach i patrząc na ceny nie wydaje mi się, że oszczędzałbym gotując samemu.
#jedzenie #gotujzwykopem #pieniadze #niebieskiepaski #rozowepaski #pieniadze #pytanie #przemyslenia
#jedzenie #gotujzwykopem #pieniadze #niebieskiepaski #rozowepaski #pieniadze #pytanie #przemyslenia
aaaaa
- Tak, gotowanie pozwala oszczędzić 47.2% (348)
- Gotuję głownie dla smaku, bo te gotowe są takie se 43.6% (321)
- Gotowanie to bezsens #teamgotowepuszki 9.2% (68)
stary_grat +337
Zaprawdę nie ma gorszego sortu ludzi pod względem politycznym niż pseudosymetrysci.
#bekazpisu #bekazprawakow #bekazkonfederacji #4konserwy #neuropa #polityka
Jak mozna robic z siebie takiego debila? NIe wiem ale sie wypowiem :DDD
Komentarz usunięty przez moderatora
A nie, czekej...
@Camaxtle: poczytaj na pisowskiej Wikipedii o reformie OFE i popytaj starszych znajomych, jak bardzo ufają publicznym systemom ubezpieczeń to się dowiesz.
@deziom:
Jak typ całe życie jest głąbem to mu nagle w tym roku miało przejść?
jeżeli nacjonalizacja pieniędzy z 3 filaru na rzecz ZUS'u w kwocie 155mld, ówczesnego 60% rocznego budżetu Polski, nie jest kradzieżą to jak to można nazwać? Tak się nie reformuje systemu emerytalnego.
@deziom: Pieniądze z OFE ukradziono. To miał być początek prywatnych kont emerytalnych, no ale zamiast tego spłacono dług publiczny.
I nawet mi nie mów, że za te pieniądze kupiono obligacje skarbu państwa więc nie ma różnicy xD No jest różnica jak ktoś za MOJE pieniądze kupuje obligacje, a potem nie oddaje mi ani pieniędzy, ani obligacji, tylko mówi że za 20-30 lat ZUS wypłaci mi ciut