Aktywne Wpisy

tpleszczu +80
#chwalesie
Zrobilem sobie kominek w garażu i będę mógł zimą też coś tam grzebać. Mała rzecz a cieszy. Dodatkowy plus taki, że jak baba będzie wkurzać to można gdzieś uciec. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zrobilem sobie kominek w garażu i będę mógł zimą też coś tam grzebać. Mała rzecz a cieszy. Dodatkowy plus taki, że jak baba będzie wkurzać to można gdzieś uciec. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: image_picker_E1EE7645-A12A-4A44-A475-C754B79B3D2A-5385-000000C9245B41BC
Pobierz
blinkarA +11

Jak mozna robic z siebie takiego debila? NIe wiem ale sie wypowiem :DDD
źródło: Screenshot 2024-01-19 at 18.52.48
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
A nie, czekej...
@Camaxtle: poczytaj na pisowskiej Wikipedii o reformie OFE i popytaj starszych znajomych, jak bardzo ufają publicznym systemom ubezpieczeń to się dowiesz.
@deziom:
Jak typ całe życie jest głąbem to mu nagle w tym roku miało przejść?
jeżeli nacjonalizacja pieniędzy z 3 filaru na rzecz ZUS'u w kwocie 155mld, ówczesnego 60% rocznego budżetu Polski, nie jest kradzieżą to jak to można nazwać? Tak się nie reformuje systemu emerytalnego.
@deziom: Pieniądze z OFE ukradziono. To miał być początek prywatnych kont emerytalnych, no ale zamiast tego spłacono dług publiczny.
I nawet mi nie mów, że za te pieniądze kupiono obligacje skarbu państwa więc nie ma różnicy xD No jest różnica jak ktoś za MOJE pieniądze kupuje obligacje, a potem nie oddaje mi ani pieniędzy, ani obligacji, tylko mówi że za 20-30 lat ZUS wypłaci mi ciut