Aktywne Wpisy
Malenaa +29
Jeszcze w czwartek sama proponowała spotkanie na ten tydzień. Szkoda bo sama pisała dużo i na pewno pisało się lepiej niż z jakimiś tinderówkami. Poniedziałek wieczur i humor popsuty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#tinder #podrywajzwykopem
#tinder #podrywajzwykopem
Chcialabym zeby mezczyzni myli sie w owocowych zelach pod prysznic #niebieskiepaski
Tare: dojrzewający sos sojowy z kombu i sardynkami
Bulion: tori paitan z kurczaka
Olej: domowy olej z palonej czerwonej cebulki oraz olej ze skórek z kurczaka z porem
Makaron: cienki suszony makaron instant
Dodatki: jajko ajitama, wieprzowina chashu, por
Przepis
#ramen #pokazramen #kuchniamg78 #gotujzwykopem #gotowanie
Komentarz usunięty przez autora
Tutaj suszony makaron maruchan.
Udało mi się nawet nawiązać kontakt z jedną rodziną, która od ponad 70 lat prowadzi swoją ramen-ya, a w czerwcu jadę na Islandię na zbieranie wodorostów (XD).
No i z samym ramenem jest
@MG78: To już mogłeś nawet spaghetti użyć xD
Co nie odpowiada Ci w suszonym makaronie ramen? Taki makaron może być naprawdę dobry jeśli wybierzesz odpowiedni. Tu użyłem mojego ulubionego maruchan seimen.
Osobiście nie jadłem dobrych, a szukałem xD Dobrze, że są knajpy co sprzedają gotowy do ugotowania.
Domowy ugabuga kungfu ramen
Tare: łzy jednorękich, ślepych dziewic z północnych stoków Himalajów
Bulion: ence pence z mleka dwugłowego jednorożca
Olej: castrol 5w40 z pięciotlenkiem molibdenu i regolitem księżycowym dla tekstury i prażoną skórą trędowatego z
Jak pisałem @PodniebnyMurzyn niedługo mam nadzieję, do trze do mnie nowa chińska maszynka do makaronu, wtedy będę
?
Przeważnie to vege tworzyli jakieś hamburgery z buraka oraz mleko z migdałów. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@MG78: Mam inne wrażenia na ten temat, ale co mnie tam ¯\(ツ)/¯
PS Zastanawiałeś się kiedyś, czemu tak mało restauracji z ramenem w Polsce robi swój makaron? W Japonii zresztą też jest tak, że ramen-ya bardzo często korzystają z makaronu, który jest produkowany przez kogoś innego. Tam jednak sytuacja jest trochę inna bo producentów świeżego makaronu jest bardzo bardzo dużo i jego dostępność jest ogromna.
@MG78: Ręcznie zrobiłem dwa razy, krojony, ale ciasto według wzorca. Częściej używałem po prostu spaghetti, bo mi się nie chce. Ramenu też zbyt często nie robię, to szkoda mi zachodu by kupować maszynkę specjalnie dla ramenu. RAMENKAONASHI w każdym filmie pokazywał jak.
Zobaczymy jak będzie dawał radę mój chińczyk, w odcinku o makaronie będę chciał też pokazać taką przemysłową produkcję makaronu, rodzina z Japonii z którą mam się spotkać w maju zajmuje się tęż produkcją makaronu, będzie też o tradycyjnym ręcznym robieniu makaronu ale to bardziej w kontekście tsukemenów czy jakichś chintanów z grubym makaronem.
@MG78: Ok, zamówię, spróbuję.