Aktywne Wpisy

freedomseeker +77
Stołówka u Chłopaków na ul. Karolkowej w Warszawie daje piękny przykład patriotyzmu i szacunku dla Bohaterów. 👏👏👏
#warszawa #powstaniewarszawskie #ciekawostki
#patriotyzm
#warszawa #powstaniewarszawskie #ciekawostki
#patriotyzm
źródło: temp_file2607618475795998591
Pobierz
Koniorro +233
#remontujzwykopem #heheszki #zonabijealewolnobiega Różowa ostatni cisnęła mnie o nową kabinę prysznicową, bo stara łatała i przeciekała. Patrzyłem za czymś nowoczesnym, niestety wszystko jakieś takie niestabilne i zaraz by się rozleciało. Nie mogłem znaleźć nic ciekawego, wszystko takie cienkie plastikowe dziadostwo albo wszystko ze szkła, czego obawiałbym się przy dzieciach. Wieczorem gdy dzieci usypiały skoczyłem do garażu na piwko, i nagle w moich oczach zrodził się plan
źródło: temp_file2077871497460784408
Pobierz

https://myanimelist.net/anime/52034/Oshi_no_Ko
Oshi No Ko
Pewien wiejski ginekolog miał 12-letnią pacjentkę, do której bardzo się przywiązał. A ta młoda pacjentka byłą wielką fanką pewnej pop idolki. Gdy biednej pacjentce się zmarło na nowotwór, pan doktur ni to z nostalgii, ni to z sympatii do swojej podopiecznej, sam zaczął śledzić losy tej gwiazdki. Jakże wielkie było jego zdziwienie, gdy do peryferyjnego szpitala dokładnie ta sama idolka została przemycona przez swojego agenta prosto z Tokio z klinicznymi objawami przebolcowania. To co, usuwamy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oshi no ko przełamało coś, co przez już lata oglądania chińskich bajek brałem praktycznie za pewnik - anime idolki = sraka na 102.
Zazwyczaj jest to jakieś nieprzekonywujące jęczenie o spełnieniu marzeń i ciężkiej pracy by osiągnąć cel i takie tam nieciekawe sprawy. Content dla Japończyka, który codziennie rano wali do plakatu swojej ulubionej aktualnie gwiazdeczki.
A tu? Trzymająca w napięciu fabuła, świetne postacie, technicznie o------e perfekcyjnie, drama na wysokim poziomie, a sam idolkowy content przemycony tak zmyślnie, że nawet nie zdążyłem dostać zwyczajowych torsji wynikających z kontaktu z tym gatunkiem.
Bez sensu, żebym się w ogóle tu rozpisywał, tytuł obowiązkowy do obejrzenia i basta. Najlepsze anime o idolkach od 25 lat, a dokładniej od czasu Perfect Blue.
źródło: temp_file6198106968390958443
PobierzWy ludzie na prawdę gustu nie macie.
( ͡°
Ale to nie jest isekai, nikt tu się do innego świata nie przenosi, jest tylko reinkarnacja. Tematyka jest zupełnie nie-isekaiowa, bo mamy kulisy działania show biznesu z jakąś tam tajemnicą na dalszym planie. Trzeba by to stawiać w rzędzie z takimi tytułami jak Runway de Waratte czy Ya Boy Kongming, które w sumie BARDZO mi się NIE podobały xD
@kinasato
Nie spotkałem się z taką opinią osobiście nigdzie, ale wygląda to na jakimś terminalny fanboizm, do odrzucenia bez
No masz racje, palnąłem głupotę.
Żadnego