Aktywne Wpisy

fuji +110
Chłop 36 lat i w końcu kupił pierwszy nowy samochód w życiu. Chłop sobie obiecał, że jak kiedyś będzie już dorosły i będzie go stać na nowe auto, to kupi coś fajnego, ale jednak krakowski centuś mocno i chłop jest za chytry nawet na swoje marzenia ʕ•ᴥ•ʔ więc ostatecznie kupił najpopularniejszy samochód w USA, czyli Forda F-150... a nie czekaj, w tym roku F-series spadło z rowerka i
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
frugASS +118
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Coś na wzór domyślnych ustawień zaznaczonych po uruchomieniu CCleanera. Były to dla mnie optymalne ustawienia, bo nie kasowały mi tego czego bym nie chciał, a sprawnie przyśpieszały działanie systemu. Dodatkowo nie chciałbym, aby wylogowało mnie ze stron, na które jestem w tej chwili zalogowany w przeglądarkach.
#ccleaner #bleachbit #windows #windows11 #windows10 #microsoft #systemyoperacyjne #system #optymalizacja #software #informatyka #komputery #it #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta
W każdym razie, z BleachBitem trzeba na spokojnie i ze zrozumieniem. Zwolnisz miejsce na dysku
Z tym, że CCleaner miał jeszcze chyba dwie osobne zakładki, gdzie naprawiał rejestr i robił coś jeszcze. BleachBit ma też to zaimplementowane?
Na czystej instalacji jest w stanie znaleźć "syf do usunięcia", i tak jak ktoś ślepo wierzy takiemu softowi i bezmyślnie usuwa co znajdzie
źródło: bleachbit
PobierzPrzy tych ustawieniach, które zaznaczyłem raczej nic istotnego z plików nie powinno mi się skasować(?) Wstępnie posprawdzałem
Dlatego mówiłem że trzeba z głową. Jak jakieś pamięci cache nie zajmują z 5GB to nie ma sensu ich kasować. Nie chcesz kasować wszystkiego co się da, tylko to co zżera najwięcej niepotrzebnego miejsca na dysku.