Wpis z mikrobloga

@djtartini1: Nie wiem co rozumiesz przez leczowy smak :) Na pewno dużo świeżej papryki i naprawdę dużo sypkiej słodkiej i wędzonej. Do tego czosnek (ja daję granulowany), zioła prowansalskie, sól. Pieprzu nie dawałem bo taka ilość tej kiełbasy powoduje że już jest bardzo pieprznie, ostro wręcz. Właśnie kiełbasa też w dużej mierze decyduje o smaku bo sama w sobie zawiera dużo różnych przypraw. Dodawaj przyprawy stopniowo, posmakuj, eksperymentuj.
@interpenetrate: Na chłopski rozum :P Mama robiła zawsze z papryki, cebuli i pomidorów. Widziałem że w barze mlecznym dodają też cukinię a w internecie dodatkowe pieczarki. Przyprawy z każdego przepisu te które mi pasują i jakoś to się ulepiło w smaczny garnek :)
@stanley___: O Gurde, odwaliłem dzisiaj dokładnie to samo xD
Porcję odpaliłem taką, że w największym garze jaki mam było po korek ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jeśli mógłbym dodać coś od siebie, to polecam dać trochę żółtej i zielonej papryki. Ładnie to później wyglada na talerzu.