Wpis z mikrobloga

@Md12: nie nastawiaj się na wygraną tylko na dobrą zabawę. Szansę są tak tak małe, że bez różnicy czy wydasz 100000 zł czy 12,50 zł xD
  • Odpowiedz
@Md12: ja w lotto.pl gierki gram od czasu do czasu. Głównie przewalam kasę XD czasem za 2 zł uda się wyciągnąć tak, że mam saldo na 50 zł. Czasem za 50 zł czyszczę do 0 bez wygranych.
  • Odpowiedz
W przypadku tej zdrapki statystycznie wygrana jest co czwarta zdrapka i długookresowo zwraca się połowa z tego co się na zdrapki wydało. Cała paczka tych losów składa się z 25 sztuk i kosztuje 250 zł, natomiast minimalny zwrot przy zakupie pełnej paczki losów to najprawdopodobniej 120 zł.

@Nutaharion: Czy szacowany zwrot -15% nie powinien oznaczać że się straci w przybliżeniu 15%, a nie 50%?
  • Odpowiedz
  • 0
@otsutsuki: -15% dotyczy całej puli sprzyjających losów wraz z nagrodą główną, a -40%/-50% dotyczy statystycznych paczek całych zdrapek zakładając że nie posiadają w sobie nagrody losowej.
  • Odpowiedz
A pierdziele te EuroJackpot, 300zl wydane i 0 wygranej

@Md12: Ja tam w życiu w typowane liczby (lotto/euro) nic nie wygrałem. Ale w zdrapki kilkukrotnie dostałem nagrody niższego rzędu. Oczywiście więcej zainwestowałem niż z tego wyciągnąłem, ale co tam, chodzi o zabawę, a jak się przy okazji uda coś wygrać, to tylko z korzyścią dla nas :)
  • Odpowiedz