Wpis z mikrobloga

specjalistka pisze, że aby wyzdrowieć należy zrozumieć przyczyny złych zachowań, oraz nauczyć się rozpoznawać osoby niedojrzałe emocjonalne, oraz takie które są dojrzałe i chcą się z nami zadawać.

@mirko_anonim: Ja pie*dole, powiedzcie mi, że psychologia to nie jest scam. Jednoczesnie jakim niedorozwojem trzeba byc żeby uwazac takie ogólniki za coś wartosciowego?

Tylko jak do cholery ja mam znaleźć taką osobę która będzie chciała się ze mną zadawać bez wykorzysywania mnie?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
✨️ Autor wpisu (OP): Poprawka: mężczyźni czują do mnie lekceważące politowanie i pogardę.

@thorgoth: Przecież napisałem, że się tego nauczyłem. Chodzi o to, że ludzie ciągle przekraczają granicę, nie ważne co zrobisz. Istnieje ocenianie na najbardziej prymitywnym poziomie, które jest silniejsze od racjonalnego spojrzenia na sytuację.

Normalna osoba wystarczy że kilka razy podkreśli swoją niezależność i zaczną ją szanować, osoby takie jak ja będą nieustannie kontrolowane, granice będą
  • Odpowiedz
W psychologii istnieje coś takiego jak "nieustanne przekraczanie granic" - trzeba po prostu taką relację zerwać

@mirko_anonim: oczywiście że tak.
Możesz też wejść w twardy konflikt, co czasem otrzeźwia osobę która przekracza granice ale nie jest to reguła.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Zaraz może się pojawić mechanizm obronny i napiszesz, że przecież na medonet tylko o rodzinie pisali. No to poniżej masz wiedzę ogólną, piszą że to trudne do zaakceptowania przez większość ludzi, wydaje się nam, że każdy ma równe szanse, że wystarczy postawić granice i będziemy szanowani, no niestety czasami granice wyznacza sama natura, i zawsze będą przekraczane (kwestia czasu) do punktu, który wyznacza twoje miejsce w hierarchii
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @MirekWykop:

Ja pie*dole, powiedzcie mi, że psychologia to nie jest scam. Jednoczesnie jakim niedorozwojem trzeba byc żeby uwazac takie ogólniki za coś wartosciowego?

Najpierw przeczytaj książkę by zrozumieć z czego to wynika. Napisałem jedno zdanie o książce, a ty wyciągnąłeś wniosek o całości i o psychologii, jakim durniem trzeba
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @thorgoth:

Możesz też wejść w twardy konflikt, co czasem otrzeźwia osobę która przekracza granice ale nie jest to reguła.

Fajnie że to zauważyłeś. Wiem, że trudno się postawić w sytuacji drugiej osoby, dlatego piszesz ogólnie o relacjach, ale ja ci napisze jak to wygląda z
  • Odpowiedz
"łowca" uważający siebie za kogoś lepszego nie chce pozwolić by w jego mniemaniu "ofiara" była z nim na równi

@mirko_anonim: Ale zdajesz sobie sprawę, że w tym wypadku to ty jesteś łowcą, który szuka ofiary, która wyleczy jego wycofanie społeczne?
  • Odpowiedz