Ted opowiada dwójce swoich dzieci o tym jak poznał ich matkę. Robi to bardzo na około przez 9 sezonów i ponad 200 odcinków. Dzięki czemu poznajemy jego kawalerskie życie z przyjaciółmi i kolejne podboje miłosne w NY.
Czy polecam? Owszem, jako najlepszą podróbkę Przyjaciół, podobieństw jest zbyt wiele aby wymieniać. Serial bardziej naciągany i głupkowaty, ale ma swoje momenty i można polubić ekipę.
@WLADCA_MALP: barney stinson ciągnął ten serial od około 4 sezonu. Jakieś wykopy w tamtych czasach raczkowały, więc nie było aż tak poplarnych memów. Dizisiaj co odcinek by latały po całym świecie w milionach
@WLADCA_MALP: podróbka przyjaciół to chyba najlepsza antyreklama produkcji telewizyjnej jaka można wygłosić XDDDD
Teoria wielkiego podrywu jest lata świetlne od obu tych seriali. Zwłaszcza pod kątem zaawansowania profili psychologicznych postaci i memów (nawiązań do kultury). Bo humor to wiadomo każdy ma swój i nie musi kogoś śmieszyć
Ale still obiektywnie chyba śmieszniejszy jest geniusz autystyk bez empatii i social skilla, napalony zyd mieszkający z mama podrywający bez powodzenia wszystko co
@WLADCA_MALP: a dl mnie rewelacja od początku do samego końca, w życiu nie pomyślałbym, że serial komediowy z odgłosami śmiechów widowni w tle może mnie tak bawić.
@WLADCA_MALP: drugi z seriali który dość lubię, a internety wszędzie mówią że jest słaby. Podobnie jak w TBBT serial trochę traci na jakości w końcowych sezonach. Pamiętam jakie było oburzenie fanów o końcówkę że aż wypuścili później drugą, alternatywną, wersję (chociaż dla mnie i tak była słaba)
Pamiętam też skandal, gdy amerykański oficjalny profil na FB wypuścił zdjęcie "matki" zaraz po premierze odcinka, w sytuacji gdy wiele osób nie mialo
@WLADCA_MALP zmęczyłem całe i słowo "zmęczyłem" jest tu jak najbardziej na miejscu. Pierwsze parę sezonów super, potem trójkąt Ted-Robin-Barney coraz bardziej irytował, abstrakcyjnie-wyuzdany humor coraz mniej bawił, a rozwiązanie zagadki poznania matki wydawało się oddalać zamiast przybliżać. Twórcy powinni gdzieś na końcu trzeciego sezonu wytłumaczyć jak to było z tą matką i na tym zakończyć serial, ale niestety kręcili to i kręcili...
Męczący serial, raczej nie polecam, chyba że pierwsze
@programista15cm: TBBT było fajne do czasu aż nie wprowadzili Amy, cały serial zjechał na dno i stał się głupawą komedią romantyczną, a ona była 100x bardziej napalona niż Howard :/
@WLADCA_MALP: mi w tym serialu bardzo imponowało to, że grupka znajomych, nie żadnych bogoli, spotyka się prawie codziennie w barze. Podwójna szkocka to nie jest dla nich żaden wydatek. A u nas? Taki sam drink to z 5 dych chcą... Źle nie zarabiam, ale jakoś boli mnie kupno łychy w lokalu.
@programista15cm: Teoria wielkiego podrywu największy bezbek świata sitcomowego który z sezonu na sezon stał się parodią samego siebie z postaciami tak jednowymiarowymi że są prawie definicją terminu "flanderization". I te nawiązania do popkultury dla iluzji tego, że ten serial jest "mądry" czy c--j wie o co chodziło twórcom. Nie umywa się ani do himym ani do friendsów.
@WLADCA_MALP: HIMYM uczciwie mówiąc jest MOCNO inspirowany Friendsami, ale dla mnie w każdym aspekcie podniósł poprzeczkę :D Mój ukochany serial, oglądam go tak jak Ted Gwiezdne Wojny, gdy mam doła, gdy jestem szczęśliwy, gdy jestem chory, a czasem nawet w święta xd
Podwójna szkocka to nie jest dla nich żaden wydatek.
@4mmc-enjoyer: w szalonych latach 90-00 zdaje sie pod koniec w roku kolo 2006 u mnie na osiedlu w barze podwojna szkocka kosztowala 12zl, co przy zarobkach kolo 2800 nie bylo absurdalna kwota i parobki 22 letnie mi tak dziewczyne probowaly upic, gdzie sam mialem 15 lat i jeszcze nie siedzialem an vipie z dilerami
@programista15cm: k---a to zajebiście miałeś. Marzy mi się tak walić w barze szkocką nie czując bólu p--------------h pieniędzy. Nawet zarabiając 16k nie dam 5 dych za szklaneczkę w----y. A przez noc to pewnie z 1000zł bym p-------ł. Już lepiej w k--s zainwestować te pieniądze
LISTA SERIALI
Jak poznałem waszą matkę - How I Met Your Mother
Twórcy: Carter Bays, Craig Thomas
IMDb: 8.3/10
https://www.imdb.com/title/tt0460649/
https://upflix.pl/serial/zobacz/how-i-met-your-mother-2005
Gatunek: komedia
Ted opowiada dwójce swoich dzieci o tym jak poznał ich matkę. Robi to bardzo na około przez 9 sezonów i ponad 200 odcinków. Dzięki czemu poznajemy jego kawalerskie życie z przyjaciółmi i kolejne podboje miłosne w NY.
Czy polecam? Owszem, jako najlepszą podróbkę Przyjaciół, podobieństw jest zbyt wiele aby wymieniać. Serial bardziej naciągany i głupkowaty, ale ma swoje momenty i można polubić ekipę.
Teoria wielkiego podrywu jest lata świetlne od obu tych seriali. Zwłaszcza pod kątem zaawansowania profili psychologicznych postaci i memów (nawiązań do kultury). Bo humor to wiadomo każdy ma swój i nie musi kogoś śmieszyć
Ale still obiektywnie chyba śmieszniejszy jest geniusz autystyk bez empatii i social skilla, napalony zyd mieszkający z mama podrywający bez powodzenia wszystko co
HiMYM oglądam z przyjemnością do 5-6 sezonu, a przyjaciół nie wytrzymam nawet jednego odcinka.
Inny humor, inne podejście do żartów, moim zdaniem tylko format się zgadza.
Pamiętam też skandal, gdy amerykański oficjalny profil na FB wypuścił zdjęcie "matki" zaraz po premierze odcinka, w sytuacji gdy wiele osób nie mialo
Męczący serial, raczej nie polecam, chyba że pierwsze
Mój ukochany serial, oglądam go tak jak Ted Gwiezdne Wojny, gdy mam doła, gdy jestem szczęśliwy, gdy jestem chory, a czasem nawet w święta xd
@programista15cm: chyba w dół. To najbardziej nieśmieszna komedia w historii.
@4mmc-enjoyer: w szalonych latach 90-00 zdaje sie pod koniec w roku kolo 2006 u mnie na osiedlu w barze podwojna szkocka kosztowala 12zl, co przy zarobkach kolo 2800 nie bylo absurdalna kwota i parobki 22 letnie mi tak dziewczyne probowaly upic, gdzie sam mialem 15 lat i jeszcze nie siedzialem an vipie z dilerami
nie wiem jak u Ciebie czytanie ze zrozumieniem, ale jak wspominalem nie mialem wtedy zadnych zarobkow jeszcze, ani nie siedzialem z dilerami na vipie
Komentarz usunięty przez autora