Aktywne Wpisy

paniswiata +29
Czy ktoś mi wytłumaczy fenomen #plackiziemniaczane ? Kiedyś danie dla biedoty, której nie było stać na mięso- teraz każdy się jara XDDD przecież to jest sama skrobia i tłuszcz, żadnych dobrych wartości odżywczych. To nawet #mcdonalds jest zdrowszy, bo ma jakieś warzywa i mięso (więc trochę białka). Za każdym razem jak idę do matki i widzę placki na obiad to mnie c--j strzela, bo "fastfoody są złe i
Schwarzfahrer +43
W moim powiatowym kiedyś po fabrykach i kołhozach pracowali polacy, na początku zwykli to był rok 2010-2015, potem pracowły "areczki" 2015-2020. Następnie zjechała się ukraina i polak zaczął rywalizować z ukraińcem zatrudnionym przez agencje o robotę lata 2020-2025. Od tego roku, kierownictwo tam obieli ukraińcy, polaków nie ma, a zaczęli zjeżdżać obcokrajowcy o ciemniejszym niż polacy odcieniu skóry, mówiący językiem latynowskim. Nie wiem czy to hiszpanie, czy portugalczycy, kto wie może meksyk,

#nieruchomosci #polityka
@janciopan: to posłuchaj go częściej. Oni tego planu i innych tego typu nie przedstawiają od wczoraj. Polecam sobie posłuchać jakiś podcastów gdzie zendberg był gościem.
@jatojaaniety: Gigantyczny wyż demograficzny był i jest powodem, już opada. Z nieba by spadły te brakujące mieszkania? Gdyby nie kapitał prywatny rzucany na mieszkaniowe inwestycje to NIC by nie było.
https://www.populationpyramid.net/poland/2024/
Ten bump na wykresie to imigracja z Ukrainy -
źródło: Screenshot 2024-01-04 172313
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Kryspin013: ja posłuchałem, nawet przeczytałem program. Dziękuję postoje. Przykłady idiotyzmow masz wyżej.
@Wink: owszem to są argumenty. Wystarczy popatrzeć głębiej i dostrzec przyczynę problemu. Pierwszy z brzegu tekst: "czy się stoi, czy się leży, dwa tysiące się należy", sory ale liczyłem że nie będzie zbyt ambitnym użycie tego jako synonimu dla zdania:" Taki wariant gdzie państwo zapewnia pracę wszystkim obywatelom był już testowany.
w kotekście pracy postulowanej przez Razem? Serio? Żeby zrozumieć co Razem postuluje musisz po pierwsze wiedzieć że odwołuje się do już sprawdzonych systemów, np. w Austrii w kontekście mieszkalnictwa czy pracy "gwarantowanej przez państwo". Program gwarancji pracy był w USA przed bądź w czasie II Wojny Światowej, nie
I jeszcze zarzucanie że nie wiem ile pracują ludzie niepełnosprawni ot tak, bez powodu mimo że a) wiem b) w tej dyskusji nie ma to znaczenia.
Ale zaraz, jakiej dyskusji, jak pisałem, nie czytam dalej bo po dwóch akapitach widzę że rozmowa dalsza = marnowanie czasu
@Wink: Zadałem Ci proste pytanie, "dlaczego?". Oczywiście nie odpowiedziałeś.