Aktywne Wpisy
lubiejescfrytki +40
Mija mi kolejny miesiąc na bezrobociu. Wstyd mi, że mam ponad 30 lat i nie pracuję, tylko pobieram zasiłek. Boję się iść do pracy. W żadnej nie miałam łatwo na początku i obawiam się powtórki z przeszłości. Mam w sobie coś, co zniechęca do mnie ludzi, dopiero gdy dłużej pracowałam, zaczynali mnie lubić. Wciąż mam w głowie takie sytuacje z przeszłości, że nikt nie chciał mnie szkolić, albo denerwował się, bo czegoś
wfyokyga +13
Hehe bo wiecie
#nieruchomosci #polityka
@jatojaaniety: ergo zamiast dopłat rozdawajcie setki tysięcy mieszkań komunalnych?
Chyba jednak lepsze dopłaty, one przynajmniej są dla ludzi którzy pracują.
@jatojaaniety: chyba micka masz na czarno. Odblokuj go, to te 99% ci się zmniejszy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
to się na planecie ziemia nigdzie i nigdy nie wydarzyło oprócz USA po wojnie
@rzzz: szanować, że jest odklejony w inną stronę? Uwaga, w Polsce nie brakuje mieszkań... Jest inny problem. To podział administracyjny na województwa, gdzie każda stolica działa jak pijawka. Wszystkie inwestycje prowadzą do Rzymu, znaczy do stolicy. To powoduje napływ mieszkańców do stolicy, i odpływy z innych części województwa. A nasze stolicę nie są gotowe przyjąć wszystkich.
@N331: W małych miasteczkach kompletnie nic się nie dzieje, a dodatkowo dochodzi jeszcze zaściankowa mentalność mieszkańców. Jedyną ich zaletą są niższe ceny, ale jak widać młodzi i tak wolą zapłacić 50% więcej żeby zamieszkać w wojewódzkim.
Komentarz usunięty przez moderatora
@WielkiPowrut88: https://orka.sejm.gov.pl/osw10.nsf/0/7BD30782FE486511C1258A6600383B53/%24File/OSW10P_442.pdf
Razem to jedyna sensowna lewica w polsce, nie co, tfu, nowa lewica z Żukowską na czele.
@panczekolady: jak ma się dziać skoro wszystkie inwestycję zgarnia stolica? A z mniejszych miast nie ma jak sensownym czacie dojechać do stolicy, bo szybka kolej nie istnieje, a droga jest powiatowa. Tymczasem stolica dostaje kolejną