Wpis z mikrobloga

Zgodnie z umową wołam plusujących mój wpis:

https://wykop.pl/wpis/72154181/wpis

Oficjalnie BK 2% zamyka się zaledwie po pół roku funkcjonowania, a jego główne założenia tj. ułatwienie polskim rodzinom zakupu pierwszego własnego mieszkania, w związku ze znikomą skalą programu NIE ZOSTAŁ OSIĄGNIĘTY.

Mamy za to kolejny skok cen mieszkań. Brawo! ( ͡º ͜ʖ͡º)

https://wykop.pl/link/7320807/koniec-bezpiecznego-kredytu-2-bgk-wywiesil-komunikat-konczacy-nabor-wnioskow/

#mieszkanie #kredythipoteczny #nieruchomosci #bk2procent #bekazpisu #inwestycje

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jendriu: Jeśli chcieli iść na ilość to by wtedy musieli zorganizować limit na 400k z wkładem własnym, to by może ludzie mierzyli siły na zamiary i pokupowali mieszkania tam, gdzie dojeżdża kolejka podmiejska, a nie jak najbliżej centrum, póki jeszcze się da. Ale to by trzeba było mieć k---a mózg i zrobić taki program, żeby się zgadzał z ludźmi, a nie z hajsem.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@GOHAN wiadomo, ja po prostu byłem pewien, że ten program nie wypali, jak każdy poprzedni no i tak się stało. Pora na kolejny niewypał i tak się to będzie kręcić. Deweloperzy i banki już zacierają ręce
  • Odpowiedz
Oficjalnie BK 2% zamyka się zaledwie po pół roku funkcjonowania, a jego główne założenia tj. ułatwienie polskim rodzinom zakupu pierwszego własnego mieszkania, w związku ze znikomą skalą programu NIE ZOSTAŁ OSIĄGNIĘTY.

@jendriu: Co to za fikołek? Cała kasa z tego programu została wydana na "pierwsze własne mieszkanie" co znaczy że cel ZOSTAŁ osiągnięty.

Mamy za to kolejny skok cen mieszkań. Brawo! ( ͡
  • Odpowiedz
@jendriu: nie pisze o mdm a o bzdurach jakie tu wypisujesz.

Rozumiem, że według ciebie program by się zakończył sukcesem jakby absolutnie każda osoba w Polsce w ciągu ostatnich 5 miesięcy kupiła sobie własne mieszkanie?
  • Odpowiedz
@Morf mdm też był udany twoim zdaniem? Przecież ktoś tam ma mieszkanie z mdm, czyli co, pełen sukces, nie? XD

@jendriu: Jakbyś zdefiniował pełen sukces? To nie jest program, który mial wyznaczony cel, tylko program wsparcia.
  • Odpowiedz
ułatwienie polskim rodzinom zakupu pierwszego własnego mieszkania

@jendriu: masz gdzieś statystykę, ile procent tego kredytu wzięli Płacy a ile obcokrajowcy. Bo ja więcej ukrywam z tym kredytem spotkałem niż Polaków.
  • Odpowiedz
nie, dla mnie program zakończył by się sukcesem gdyby spełnił swoje założenia, czego ty k---a nie rozumiesz xd

@jendriu: no i je spełnił, miał pomóc ludziom kupić pierwsze mieszkanie i ludzie kupili tyle mieszkań że się skończyły środki finansujące ten program. Jakby dali nieskończone środki finansowe to by się pewnie nieruchomości na rynku w końcu skończyły ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Morf w następnej edycji proponuję rozdać Polakom jabłka, po 1 kg na głowę. Może i nie pomoże im to zaspokoić potrzeb mieszkaniowych, ale za to będzie można powiedzieć, że program odniósł wielki sukces! ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@jendriu: Ale Ty wiesz że na 2025 jest nowa kasa? Tylko po prostu teraz politycznie przesunięto kasę z 2024 na 2023 tak aby za szybko limity sie nie wyczerpały.
  • Odpowiedz