Wpis z mikrobloga

Super jest ten kwik informatyków 15k i innych ludzi którzy dobrze zarabiają w korpo bo, o matko, osoby które wykonują gorzej płatne zawody dostaną dofinansowanie do kredo xD
Wiadomo, najrozsądniej byłoby gdyby po prostu rozdawali darmowe mieszkania osobom w dobrej sytuacji, a biede - j---ć, tak buduje się społeczeństwo.

Najlepiej gdyby tego programu w ogóle nie było, ale skupienie go wokół dobrze zarabiających to byłaby kompletna paranoja.

#nieruchomosci #kredyt2procent
  • 114
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jozef-dzierzynski: nie klepie crudow, taskow czy innych jak to nazywasz głupot. Nie jestem stricte programistą. Robię ważne rzeczy z perspektywy energetyki, które przynoszą mierzalne korzyści. Mierzalne dla wszystkich obywateli w rejonie działalności. Ale pozwolę sobie uciąć tu wątek, świat jest mały a lubię anonimowość.

Nie mniej jednak, nikt nie płaci ludziom za darmo. IT to nie zamknięta elita, zapraszamy. Zamiast toczyć pianę jak memiczny Januszek włóż tą energię w naukę.

Twoje generalizacje
  • Odpowiedz
@MichauDelendaEst: jako #programista25k uważam, że najlepiej jakby tego w ogóle nie było, a jak już ma być to w najbardziej okrojonej formie, żeby nie kontynuować tego szaleństwa

@2-aminopirydyna: Tak samo mogę powiedzieć że powinni zabrać B2B i dowalić 50 % dochodowego, żeby ukrócić szaleństwo rosnących wynagrodzeń i inflacji.

@2-aminopirydyna: Zgadzam się z Tobą, najlepiej jakby tego programu w ogóle nie było, ale jeśli już
  • Odpowiedz
Tak samo mogę powiedzieć że powinni zabrać B2B i dowalić 50 % dochodowego, żeby ukrócić szaleństwo rosnących wynagrodzeń i inflacji.

@lentilek: a to przepraszam bardzo jak jesteś na b2b to magicznie dostajesz co miesiąc więcej pieniędzy? Dziękuję pan wykopek, już lecę renegocjować stawki XD

Ładnie was powaliło. To że jakiś Mireczek zarabia 7k, co według polityków jest bogactwem i nie będzie się załapywał na dopłatę, to on nie potrzebuje mieszkania
  • Odpowiedz
to przepraszam bardzo jak jesteś na b2b to magicznie dostajesz co miesiąc więcej pieniędzy? Dziękuję pan wykopek, już lecę renegocjować stawki XD

@2-aminopirydyna: Jest mniej ci zabierane, ale skoro twierdzisz że na B2B płacisz tyle samu państwu do czemu nie jesteś UOP? Gdzie jest więcej praw, chorobowe i tak dalej ? Mhhhm?
  • Odpowiedz
osoby wykonujące gorzej płatne zawody nie dostaną kredo, a więc o dofinansowaniu też mogą zapomnieć, za to ktoś z przychodem nawet 30k, nowym autem w leasingu itp., do tego zakredytowany pod korek jak najbardziej dostanie wsparcie i będzie to większe wsparcie niż by było dla tego pierwszego jeśli by mu bank udzielił kredytu

@podjad3k: 4 linijki tekstu i już wiadomo że mamy do czynienia z kimś kto kompletnie nie ma
  • Odpowiedz
@lentilek: bo robię na dwie firmy, rozliczam się z każdą z nich godzinowo. Nie mam problemów, że jak jest więcej roboty to trzeba się pytać janusza o wypłatę nadgodzin tylko wystawiam fakturę na tyle ile wyrobiłem. Pracuję na swoim sprzęcie a nie na tym na co akurat janusz dostał najlepszą ofertę XD. Nikt mnie nie zmusza do brania urlopu w ciągu roku, ale za to jak nie pracuję to nie
  • Odpowiedz
kumasz, ze to nei chodzi wcale o ludzi 15k tylko o normalnie zarabijacych ludzi, ktorzy w normalnych warunkach (bez doplat i wysokich stop procentowych) mogliby pozwolic sobie na kredyt. A przez te doplaty do kredytow dla malo zarabiajacych (swoja droga daje sie im poczucie, ze moga zadluzyc sie po same kule bo przeciez rząd zawsze pomoże, i zamaist brać mieszkania na ich kieszen to beda brali te duzo drozsze bo przeciez 'frankowiczom
Zaqwsxe - > kumasz, ze to nei chodzi wcale o ludzi 15k tylko o normalnie zarabijacych...

źródło: obraz_2023-12-29_184038993

Pobierz
  • Odpowiedz
tacy ludzie obniżają standard życia średniakom którzy coś chcieli mieć, uczylisię robili certyfikaty i osiedli na laurach na poziomie który im wystarczył. Teraz oni znów są zmuszeni do porzucenia wygody przez to że leniwym rozdano i wszystko poszło do góry.

@mati1990: typie ale powiedz mi skoro jesteś taki mega hop siup specjalista z certyfikatami i zarobkami to dlaczego nie pójdziesz do tego banku po ten kredyt tylko siedzisz na dupie
  • Odpowiedz
przecież nie o bk2 jest rozmowa geniuszu

@podjad3k: ja p------ę z kim ja tu siedzę, pod wpisem z dwoma tagami z czego jeden z nich to bk2% ludzie się kłócą jak to bk2% zniszczył im marzenia o pierwszym mieszkaniu bo jest drogo a taki wykopek co nie wie na jakim świecie żyje przyjdzie i jeszcze będzie farmazonił że nie o bk2 jest rozmowa xD tylko o jakiś mitycznych dofinansowaniach kredytów
Zaqwsxe - >przecież nie o bk2 jest rozmowa geniuszu

@podjad3k: ja p------ę z kim ja ...

źródło: obraz_2023-12-29_185513681

Pobierz
  • Odpowiedz
@Zaqwsxe: bo nie dostanę kredytu, tak jak powiedziałem każdy ma pułap komfortu, ja się nie prosiłem na wysranie na ten p------y świat i nie zamierzam nikomu nic udowadniać. Starczyło mi na moje zabawki + dorzucanie się na mieszkanie + jedzenie i w------e na cały świat ale teraz jak państwo niszczy pieniądze rozdając dużo dużej ilości pieniędzy to zaczyna mi brakować na moje zabawki bo żarcie coraz droższe i zwieksza się
  • Odpowiedz
@mati1990: no to gościu, ile ty masz lat? 1990 to rocznik? I na zleceniu j-----ś? chłopie jeśli ty już trochę po 30 masz tak żałosną zdolność kredytową to nie wina systemu, idź do uczciwej pracy po pierwsze
  • Odpowiedz
@podjad3k: typie nie wezmę Ci bo ja zarabiam dużo powyżej minimalnej ale mając minimalną na uop, czas nieokreślony nie powinno być problemów na te chociaż 150 000 oczywiście bez zobowiązań, z takim kredytem nie poszalejesz na złotej 44 ale jak rodzina się dorzuci to coś sensownego kupisz jako pierwsze mieszkanie, załapiesz się na bk2% i wychodzisz 30k na plus dodatkowo
  • Odpowiedz
@mati1990: i na etacie taka zdolność? To co to za robota? Chłopie miej trochę ambicji w życiu bo do niczego w życiu nigdy nie dojdziesz a swoje nieudacznictwo będziesz zrzucał na "rozmnażającą się biedotę" a sam jesteś biedotą tylko nierozmnażającą się jeszcze xD
  • Odpowiedz