Wpis z mikrobloga

• 454
@Elberus

@Neeveermind: USB-C nie dużo lepsze

Ja tam uważam, że jest spoko. Ale najlepsze i najbardziej pancerne były wejścia na ładowarkę w w Nokii, bolec - dziura, nic nie miało prawa się zepsuć
  • Odpowiedz
@kutmen2: @JANIEZOLTY wkładam, ładowanie kilka mA, w------m się, obracam, 1A, co jest, obracam jeszcze raz, dalej to samo, obracam znów i wreszcie tyle ile fabryka dała-3A
z sony ericssonem było identycznie, non stop tylko czyszczenie styków, dociskanie i kombinacje
  • Odpowiedz
  • 75
@Elberus usb-c przy tym to cud techniki. Ładowarki działały tragicznie, ale jeszcze gorzej słuchawki korzystające z tego samego rozwiązania.
  • Odpowiedz
@PomidorovaLova: miałem w dwóch SE, po prostu przy ładowaniu nie używałem telefonu i rozpychałem rozgrzanym gwoździkiem te zatrzaski co wchodzą żeby ciasno siedziała wtyczka i jeszcze przemywałem rozpuszczalnikiem miedziane styki
  • Odpowiedz
@kutmen2

Ale najlepsze i najbardziej pancerne były wejścia na ładowarkę w w Nokii, bolec - dziura, nic nie miało prawa się zepsuć

Za to psuło się przy samej wtyczce - tam najczęściej dochodzilo do uszkodzenia przewodu. Na szczęście łatwo to było naprawić.
  • Odpowiedz