Salido
773
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
dqdq1
@Salido: 19 dolcow z 1990 roku miały wartość nabywcza jak 45 dolarów w 2023 roku

Czyli prawie 180 zł.

Tak wiem przynudzam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
607
resuf
@dqdq1 a za jakieś 10 pizz zapłacili 120 dolców. Czuło jakieś 280 dół ów na dzisiejsze. Czyli coś koło tysiąca złotych. Stówę za pizze?
275
wemnieplywaswiatecznykarp
@Salido: a pizza 12 dolarów za sztukę XD
9
dzek
dzek
Stówę za pizze?

@resuf: :(
6
milionerro
@Salido W drugiej części ojciec Kevina, który ma dom za kilka baniek, wydarł japę na pół miasta, że syn wydał w hotelu niecałe tysiąc dolców
6
slideroh
@resuf 70zl za duża spokojnie, można też drożej :D więc 100zl za pizzke już nawet nie dziwi xd
5
ChwilowaZielonka
@resuf: @slideroh u mnie (teraz maja te z-----e nazwy nie duza tylko mega gigant która jest pizzą dużą) kosztuje 90zł bez sosów za sos dodatkowe 3.50 zł xD
4
Kresse
4
dqdq1
@resuf: nie pamietam dokładni tego filmu, pamietam scenę z dostarczycielem picki i zapłacił mu 11.80 ale nie wiem za ile placków. Na dzisiejsze to Ok 110 zł.
3
gonzo91
@resuf 35$ za dużą pizzę pepperoni na Manhattaniew NYC to nic specjalnie nadzwyczajnego.
3
owsikalfred
@dqdq1: nie wiem czy już to było ale w tym roku te same zakupy to ok 80 USD
2
Mufi
Mufi
  • adult
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
2
RoundStic
RoundStic
@slideroh: no ale dalej to jest 1990 :D
1
topikPajak
@resuf: ma to sens bo produkty surowe maja ceny globalne, ale praca w takiej kilka razy bogatszej Ameryce jest kilka razy droższa. Więc jeśli unas pizza jest za 40 to 100zl w Ameryce ma sens. Dla skali Szwajcarii odpowiednik frytek i zapiekanki w podrzędnej budce to ponad 100 zł. Za bochenek chleba kilka plasterków sera i margarynę płaciłem 50zl…
Tak więc realne ceny
1
K_R_S
@dqdq1

19 dolcow z 1990 roku miały wartość nabywcza jak 45 dolarów w 2023 roku

w 1950 kupiłby za to dom
1
k.....k
k.....k
@dqdq1: nie no, na nasze to w milionach bylo
0
InformacjaNieprawdziwaCCCLVIII