Aktywne Wpisy

fralio +27
📣 Wykopowicze, mamy coś nowego!
Wprowadzamy Fralio – platformę, dzięki której możecie wspierać twórców, inicjatywy i organizacje jednorazowymi, niezobowiązującymi wpłatami. Bez subskrypcji, bez zobowiązań. To prosty sposób, by docenić twórczość i projekty, które Wam się podobają, również tu na Wykopie!
🔗 Fralio + Wykop – testowe połączenie kont
Od dziś przy postach kilku biorących w testach Wykopowiczów znajdziecie odnośniki do Fralio. Możecie zobaczyć to w akcji i, jeśli chcecie, docenić ich za wkład w społeczność!
Wprowadzamy Fralio – platformę, dzięki której możecie wspierać twórców, inicjatywy i organizacje jednorazowymi, niezobowiązującymi wpłatami. Bez subskrypcji, bez zobowiązań. To prosty sposób, by docenić twórczość i projekty, które Wam się podobają, również tu na Wykopie!
🔗 Fralio + Wykop – testowe połączenie kont
Od dziś przy postach kilku biorących w testach Wykopowiczów znajdziecie odnośniki do Fralio. Możecie zobaczyć to w akcji i, jeśli chcecie, docenić ich za wkład w społeczność!

źródło: fralio
Pobierz
dodo_ +38
Możesz być geniuszem algorytmiki, #programista50k i więcej. Przyjechać z PL do USA i żyć tam kilka lat, zapewne poznać wielu ludzi, ale to nie chroni cię przed waleniem kocopołów i sugerowaniem, że kredyty studenckie to świetny plan dla społeczeństwa.
Obserwuję go na #twitter i jakoś się ostatnio uaktywnił zaczął chyba prowadzić influ życie. Nawija też o polityce. On daje porady Mencenowi w komentarzach xD Jest chyba prawdziwym -
Obserwuję go na #twitter i jakoś się ostatnio uaktywnił zaczął chyba prowadzić influ życie. Nawija też o polityce. On daje porady Mencenowi w komentarzach xD Jest chyba prawdziwym -

źródło: Zrzut ekranu 2025-03-31 o 11.48.37
Pobierz
Odpada:
- Ubuntu - chyba nie muszę tłumaczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°), no chyba że ktoś mnie bardzo mocno przekona,
- Manjaro - przy bootowaniu lubi czasem dostać p-------a przez nvidie,
- Nobara - problemy z NVIDIA, aktualizacjami, niektóre paczki po prostu nie działają,
- Arch - nie chce mi się tego stawiać,
- Fedora - no tu akurat wszystko działa elegancko poza drag n drop we wszystkich aplikacjach poza nautilusem.
#linux #pcmasterrace #steam #gry #komputery #linuxmasterrace
@Czlowiek_Ludzki: żadne
@Czlowiek_Ludzki: SteamOS
@Czlowiek_Ludzki: no to zainstaluj Fedorę, albo Archa? Problem z drag and drop to nie jest problem Fedory tylko Gnome jeśli dobrze kojarzę, wieć wystarczy zmienić DE, a jak Archa nie chcesz ręcznie to jest archinstall (chociaż sam nie używałem, nie jestem pewien jak to działa), albo jakieś minimalistyczne distra typu EndeavourOS będące w zasadzie instalatorem Archa.
@asd1asd: hmm...
@Bpnn: nosz k---a ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Cos wiecej?
@Czlowiek_Ludzki: jeżeli Twój jedyny problem z Archem to jest instalacja, to EndeavourOS Ci się spodoba. Jest bardzo minimalistycznie, żadnych Snapów, Flatpaków nikt nie wciska.
@Czlowiek_Ludzki: dziwne, u mnie działa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Bpnn: moim jedynym problemem z archem jest moje lenistwo ¯\(ツ)/¯
No juz jakis czas temu tez o tym pisalem na mirko. Pojawia sie splash i na splashu stoi. Dlugo nie wiedzialem co to, pozniej gdzies doczytalem ze to przez wlasnosciowe sterowniki nvidii