Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Ostatnio jebla rura od ogrzewania w bloku w którym dopiero co kupiłem mieszkanie tak że woda lala się przez sufit do garażu podziemnego. Sąsiadce obok teraz wyjablo ogromną dziurę w podłodze w wykończonym mieszkaniu. Woda już nie leci, ale podjrzewam, że ściany się napiły i wyszła u mnie delikatnie woda w.kilku miejscach przy podłodze. Wysłałem właśnie maila do dewelopera z opisem i zdjęciami. Co powinienem robić dalej? Na wtorek mam umówione kładzenie palenli( mieszkanie jesce nie wykonczone), ale chyba powinienem je odwołać. Jakie jest wzorcowe postępowanie w takiei sytuacji? Rozumiem, że dev raczej nie zapłaci mi kasy tylko ma jakiś określony czas na naprawienie tego?
#nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Zgłaszasz szkodę do ubezpieczenia wspólnoty mieszkaniowej (bo w------o w częściach wspólnych) albo dewelopera. Potem osuszasz mieszkanie i remontujesz to co się zniszczyło (odchodząca farba, spuchnięte listwy przypodłogowe etc.) Za szkody w nowym budynku deweloper odpowiada przez 5 lat z tytułu rękojmi, ale możesz równie dobrze zgłosić to do ubezpieczalni budynku i wskazać im dewelopera jako przyczynę szkody i będą go jechać sądowo.

Panele odwołujesz, bo masz mokrą posadzkę i
  • Odpowiedz