Wpis z mikrobloga

#factorio Czy da się ustawić automatyczne opróżnianie zbiornika z płynu? Mam taki niezbilansowany układ, gdzie produkuję za mało smaru i cały układ przestaje produkować gdy osiągnie max petroleum. Wiem, że powinno się tak ustawić żeby zużywać po równo, ale chciałbym tymczasowo takie rozwiązanie ale go nie widzę.
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@poradnikspeleologiczny: Nie wiem jakim cudem masz za dużo petroleum, zwykle jest odwrotnie. Każdą jego ilość się zużywa choćby na plastik.

Anyway, możesz nadmiar zużyć na produkcję paliwa stałego i zasilać elektrownie. Przy okazji nie będziesz potrzebować tyle węgla.
  • Odpowiedz
No to nie, w podstawce nie ma. Proponuję ci tak:

1. Circuit network, który sprawdza czy zbiorniki są wypełnione powyżej 90%
2. Jak są, to wysyłasz nadmiar petroleum do chemical planta, który przerabia je na solid fuel

Możesz podpiąć ten strumień solid fuela do swojej huty, pakować go do pociągów albo przerabiać na rocket fuel
  • Odpowiedz
@poradnikspeleologiczny: chodzi od prostu o to że logicznie coś z tym płynem się musi stać. Robisz flush, ale gdzie, dokąd? Nie może po prostu zniknąć. Usuwanie budynków jest tu lekkim uproszczeniem gry, które akurat może być wykorzystane w twojej sytuacji.
  • Odpowiedz