Aktywne Wpisy

Chcecie mieć dzieci? Ja nie chcę ale mam poczucie że powinienem. Boję się że w pewnym momencie włączy mi się instynkty tacierzyński i będzie już za późno. Czytałem o ludziach którzy mają z tego powodu ciężką depresje.
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Uważam że bezdzietność to samolubny wybór. Moi rodzice dużo poświęcili żeby dać mi życie i źle bym się czuł gdybym się nie zrewanżował. Społeczeństwo bardzo potrzebuje nowych ludzi. Miałbym chyba wyrzuty sumienia szczególnie że też
Planujesz potomstwo?
- Tak 39.7% (93)
- Nie 39.3% (92)
- Nie wiem 20.9% (49)

KarnetNaGlony +65
Prawie dziś wpadłem w pułapkę
źródło: temp_file1329606556760383759
Pobierz

Mam 11 letniego laptopa z jakimś I3 4 gb ram i zintegrowaną grafiką który służy tylko do przeglądania internetu i bardzo sobie chwalę Minta XFCE ale po paru latach muszę wgrać cały system od nowa.
Znowu instalować Minta czy jest jakaś inna prosta i bezproblemowa w obsłudze dystrybucja?
Może OpenSuse?
Chciałbym sobie coś odmienić ale nie chce potem się męczyć.
@PawelW124: Jeżeli znasz Minta, znasz go, orientujesz się w nim i nie masz z nim problemów to przy nim pozostań. A zmianę możesz dokonać w obszarze UI. Zmień np. środowisko. Spróbuj innego środowiska graficznego. A może nawet zapoznaj się z kafelkowymi menadżerami okien. Masz trochę opcji: Gnome, KDE, XFCE, LXDE, a nawet nadal z prostych, ale trochę bardziej wymagających IceWM
@PawelW124: Inna sprawa to taka, że OpenSuse warto znać,bo jest to system, który świetnie sobie radzi zarówno na nowych, jak i bardzo starych sprzętach, w tym tych, z niskiej pułki cenowej. Warto, więc OpenSuse ogarniać, aby móc kiedyś postawić Linuksa na problematycznym lub starym sprzęcie, dając mu nowe życie :)
Sama zmiana z Minta na OpenSuse, tak, jak napisałem Ci w poprzednim komentarzu, ma sens, jeżeli oczekujesz od