Wpis z mikrobloga

• 2433
@JaNo85: wierzyc mi sie nie chce ze nimcy w tych dolinach i pagorkach nie maja syfu, tak samo czechy czy slowaki. To jest nierealne, a u nas niby taki syf. Albo nie maja czujnikow, albo stosuja jakies inne skale, nie wiem
  • Odpowiedz
@JaNo85: Nie chce mi się wierzyć, że tylko u nas na czerwono i zaraz się podusimy. Kiedyś pokierowany podobną propagandą kupiłem do domu filtry xiaomi. Całorocznie świecą się na zielono. Fakt, mieszkam poza miastem, ale w samiuśkim "czerownym polu".
  • Odpowiedz
  • 134
Kiedyś pokierowany podobną propagandą kupiłem do domu filtry xiaomi. Całorocznie świecą się na zielono.

@Dzia-do-stwo: dobrze rozumiem, że to wina wszystkich dookoła i wielki spisek, że kupiłeś jakieś gówno i dlatego teraz twierdzisz, że czujniki powietrza w polsce mają halucynacje? XD newsflash: takie dane są zbierane z kilkuset czujników, a nie z miliarda rozstawionych co 20 cm. Dosyć logiczne, że czerwone pole to jest ekstrapolacja z czujników, które mogą być
  • Odpowiedz
@Dzia-do-stwo: my niby hurr durr zara wszyscy poginiemy, a niemcy super na zielono, tak samo jakies czechy, austrie i inne. Wszyscy maja nawet lux powietrze, tylko ta Polska jak zwykle truje caly swiat

U mnie tez wiekszosc czasu na zielono, mimo ze mieszkalem wkolo XIX kamienic gdzie kazdy sam se palil wunglem z komorki
Messix - @Dzia-do-stwo: my niby hurr durr zara wszyscy poginiemy, a niemcy super na z...

źródło: IMG_9551

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 17
@Dzia-do-stwo: ale sam możesz sobie tę mapkę odpalić w necie i zobaczyć, że

1. czystość powietrza drastycznie zmienia się w ciągu dnia
2. czujnik postawiony ledwie 10 km dalej może być czerwony, a drugi zielony
  • Odpowiedz
@zwei To ludzie mają halucynacje bo tych danych nie potrafią interpretować. To że lokalnie, w danej godzinie "normy" są przekroczone to... No to nie są normy bo one są średnią z 24h więc nie mogą zostać przekroczone w 1/24 :DDD

Skąd wiem? Bredzę, oraz studiuje to gówno
  • Odpowiedz
@JaNo85: co prawda nie mam porównania ale wystarczy wyjść w zimniejszy wieczór i czuć palone gówno do tego stopnia że ciuchy i włosy potrafią przesiąknąć
  • Odpowiedz
  • 150
@Messix @JaNo85 nie no przecież Niemcy nie kłamaliby w takich sprawach! Ale czekaj, zaraz, czy to nie niemiecki przemysł samochodowy wpisywał w tabelki dane o spalaniu ich samochodów z palca bo te z badań nie wychodziły? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz