Wpis z mikrobloga

@cohontes do MSFS potrzebny jest głównie mocny procesor. Nie wiem jak teraz z modelami kart graficznych ale jeśli są porównywalne to bierz cokolwiek Ci bardziej pasuje. Ja największy skok wydajności zauważyłem jak przesiadłem się na Ryzena 5800X3D. Te modele X3D dają duży przyrost w stosunku do zwykłych modeli za sprawą ogromnego cache który jak się okazuje gry, w tym szczególnie MSFS, chętnie wykorzystują.
  • Odpowiedz
dodatkowo za 4070 przemawia w moim przypadku CUDA i jakieś możliwość DL, którymi lubię się bawić.

@cohontes: jak chcesz robić cokolwiek związanego z bardziej profesjonalnymi zastosowaniami kart graficznych to AMD całkowicie odpada. Kart od AMD nie nadają się do niczego poza graniem
  • Odpowiedz
@cohontes: 4070, frame gen robi różnicę. Jak osiągniesz te 40-50 fpsów w normalnej rasteryzacji to FG robi naprawdę fajną robotę szczególnie jeżeli używasz czegoś do head trackingu.
  • Odpowiedz
@cohontes: Mam Ryzena 5800X3D i RTX 4070 i powiem Ci, bierz RTX'a - z DLSS'a w MSFS nie korzystam ale z FG jak najbardziej (gram w 2560x1080). Wcześniej miałem RTX 3060 i Ryzena 5 5600X i zmiana procka dała mniejszego kopa niż FG. Teraz latam na Ultra z TAA ustawionym na 140% i w połączeniu z FG jest idealnie. FPS'y mam zablokowane na 75, bo mój monitor ma tyle Hz.
tpnwd5 - @cohontes: Mam Ryzena 5800X3D i RTX 4070 i powiem Ci, bierz RTX'a - z DLSS'a...

źródło: msfs

Pobierz
  • Odpowiedz