Wpis z mikrobloga

@agiller: w Polsce takie statystyki nie są prowadzone i w państwach zachodu są różne definicje przemocy wobec kobiet, wiec nie podniecajcie się swoimi mapkami ;) prawda jest taka, ze p-----c ma płeć i na 95% jest to płeć męska ;))
  • Odpowiedz
@agiller: To jest ilość aktów przemocy w czasie całego życia kobiety i jedyne czego to dowodzi to że przez p-----c kobiety żyją bardzo krótko ;(
  • Odpowiedz
w Polsce takie statystyki nie są prowadzone i w państwach zachodu są różne definicje przemocy wobec kobiet, wiec nie podniecajcie się swoimi mapkami ;) prawda jest taka, ze p-----c ma płeć i na 95% jest to płeć męska ;))

@Mamaboss: oczywiście, w Turcji czy Mołdawii są sprawniejsze służby i bardziej świadome społeczeństwa niż u nas, w Anatolii nawet kozy zgłaszają na policję molestowanie
  • Odpowiedz
@Mamaboss: Takie badania nie są prowadzone przez analizę statystyk policyjnych ale przez ankietyzację, z zadanymi mądrze pytaniami, które minimalizują możliwość zaburzeń danych, np. przez różną definicję przemocy, różnice kulturowe w jej postrzeganiu itd. Pytanie jest proste, typu "czy zostałaś uderzona przez kogoś w twarz" - tu nie ma miejsca na różnicę w interpretacji.
  • Odpowiedz
@agiller: bo a Polsce dużo kobiet tego nie zgłasza , mnie pierwszy ex pobił i tego nigdzie nie zgłosiłam bo mi było wstyd , polska nie ma mniej przemocy tutaj kobiety są zbyt dumne żeby się tym chwalić
  • Odpowiedz
Turczynki są tak ksiezniczkowate i rozpieszczone że sam byś je bił xD kolega Turek mówił że s--s po ślubie ale przed ślubem żeby ją zdobyć musisz robić za jej dywan całować stopy i wyskakiwać z siana non stop
  • Odpowiedz